Hans Klemm, ambasadorul SUA, despre amnistie şi graţiere: „Statele Unite urmăresc chestiunea cu mare atenţie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hans Klemm, ambasadorul SUA
Hans Klemm, ambasadorul SUA

Ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Hans Klemm, a declarat, luni, că o lege privind amnistia si gratierea este o decizie a României, însă a subliniat că SUA „urmăresc cu mare atenţie chestiunea”.

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, a declarat luni despre posibilul proiect privind amnistia şi graţierea că este o chestiune asupra căreia România trebuie să decidă. Prezent la Parchetul General cu ocazia „Anului european al patrimoniului cultural”, Ambasadorul Statelor Unite a adăugat că „noi urmărim cu mare atenţie” chestiunea.

"Este o chestiune pe care o urmărim îndeaproape. (..) E decizia României. Urmărim situaţia cu foarte mare atenţie", a declarat Hans Klemm.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a fost întrebat, miercuri, de jurnalişti dacă se lucrează la o Ordonanţă de Urgenţă pentru amnistie şi graţiere. Acesta a răspuns că pe masa sa nu există niciun astfel de proiect şi le-a reproşat jurnalişitlor că este „a mia oară” când îl întreabă despre acest subiect, avertizându-i că riscă „să plictisească lumea”. 

Jurnaliştii i-au amintit liderului PSD că secretarul general adjunct, Codrin Ştefănescu, a declarat că un astfel de proiect de lege va fi până la urmă implementat.

„Codrin e prietenul meu şi nu îmi permit să îl cert în public. Eu spun opinia mea despre asta. I-am cerut public să se găsească o soluţie pentru a se încerca să se repare toate nedreptăţile din România”, a mai completat Dragnea

Evenimente


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri