Grupare de hoţi bulgari care clona carduri, anihilată în Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi cetăţeni bulgari au fost prinşi de poliţiştii români în timp ce demontau dispozitive de skimming montate anterior pe bancomate. Clonele cardurilor ar fi fost folosite pentru efectuarea de tranzacţii neaturizate din ţări din sud-estul Asiei.

Pe 10 septembrie, poliţiştii bucureşteni şi procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au prins în flagrant delict mai mulţi cetăţeni bulgari în timp ce demontau dispozitive de skimming montate anterior pe bancomate.

„În urma percheziţiei corporale efectuate asupra acestora au fost identificate dispozitive de copire a datelor cardurilor bancare şi a codului de securitate PIN, instrumente folosite pentru montarea şi demontarea dispozitivelor pe bancomate, telefoane mobile, carduri bancare, precum şi documente de călătorie care atestă deplasările acestora în Filipine”, potrivit unui comunicat emis de Poliţia Capitalei.

Bărbaţii sunt suspectaţi că în perioada martie – septembrie ar fi instalat dispozitive de skimming pe şase ATM-uri ale mai multor banci din România. Ulterior, se realizau clone ale cardurilor, cu ajutorul carora membrii grupării făceau retrageri neautorizate în ţări din sud-estul Asiei, în special din Filipine.

Unul dintre suspecţi a fost reţinut, urmând a fi dus în faţa instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

Membrii grupării sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de deţinere de instrumente în vederea falsificării de valori şi acces ilegal la un sistem informatic.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite