Gorghiu: „Săptămâna și fugarul”. Fiul unui cunoscut interlop adus vineri în țară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministra Justiției a anunțat că vineri, a aterizat avionul care l-a adus, din Iordania în România, pe Romeo Marian Ursu (fiul cunoscutului interlop Romeo Ursu), pentru a executa în penitenciarele din România.

Ministra Justiției, Alina Gorghiu, la Adevărul Live FOTO Eduard Enea
Ministra Justiției, Alina Gorghiu, la Adevărul Live FOTO Eduard Enea

Săptămâna și fugarul. Ieri, a aterizat avionul care l-a adus, din Iordania în România, pe Romeo Marian Ursu (fiul lui Romeo Ursu), pentru a executa în penitenciarele din România o pedeapsă privativă de libertate”, a transmis Alina Gorghiu.

Acesta a fost condamnat definitiv, în 2011, la 3 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice și de favorizare a infractorului.  Organele de poliție competente l-au transportat la Penitenciarul Rahova”, a completat ministra Justiției

Mulțumesc tuturor autorităților care depun eforturi pentru a-i aduce în România pe toți cei care încearcă să se sustragă justiției naționale sau executării pedepselor!", a mai transmis reprezentanta din Guvernul României.

În urmă cu o lună, interlopul Romeo Ursu, cunoscut sub porecla de „Boenică”, pe numele căruia există două condamnări definitive la pedepse cu închisoarea, a fost adus în România și a fost încarcerat pentru a executa sentințele.

La acea vreme, ministra Gorghiu puncta. „Începem săptămâna cu o veste bună. Un avion l-a adus, în această dimineață, din Iordania în România, pe Romeo Ursu, în vederea executării unei pedepse privative de libertate. Pe numele acestuia a fost emis un mandat de arestare, după ce a fost condamnat definitiv la pedeapsa închisorii de 2 ani și 10 luni, în 2014, respectiv 8 ani în 2015, pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de înşelăciune şi a celei de constituire a unui grup infracţional organizat. Romeo Ursu a fost preluat de pe aeroportul Otopeni de organele de poliție și va fi transportat la penitenciarul Rahova. Este un gest de normalitate într-un stat de drept. Nimeni nu este mai presus de lege. Ca ministră a justiţiei, voi face tot ce ţine de atribuţiile mele pentru a nu permite nimănui să se sustragă justiţiei naţionale. Mulțumesc tuturor autorităților care au contribuit la aducerea în țară a condamnatului Romeo Ursu”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite