Gigi Becali, pus sub acuzare de procurorii DNA pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gigi Becali s-a prezentat la DNA
Gigi Becali s-a prezentat la DNA

Gigi Becali a aflat miercuri de la procurorii DNA, că s-a ales cu un nou dosar penal pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului. Asta după ce şi-a schimbat declaraţiile pe care le-a dat în dosarul în care omul de afaceri Gabriel Popoviciu este judecat pentru că ar fi obţinut ilegal o suprafaţă de 224 de hectare de teren în zona Băneasa.

Concret, ieri Gigi Becali a fost citat să se prezinte la DNA  pentru a explica de ce a făcut un denunţ în faza de urmărire penală a dosarului lui Popoviciu, iar recent, la Curtea de Apel Bucureşti, unde a fost audiat ca martor-denunţător, şi-a schimbat declaraţia. 

„Omul de afaceri Becali George  a fost audiat în calitate de martor, în zilele de 27 octombrie 2014 şi 15 februarie 2016. În aceste împrejurări, Becali George a prezentat declaraţii care contravin probelor administrate în cauză, contravin propriilor declaraţii date în cursul urmăririi penale şi aspectelor pe care acesta le cunoştea. Becali George, suspect în prezenta cauză, a avut o atitudine omisivă de ascundere, de trecere sub tăcere a faptelor cu caracter esenţial, cu eficienţă probatorie, concludente şi pertinente în cercetarea şi soluţionarea cauzei,  cu scopul vădit de a îngreuna aflarea adevărului, tragerea la răspundere penală, de a induce în eroare instanţa de judecată, împrejurări de natură a uşura situaţia juridică a inculpaţilor cercetaţi în dosarul aflat pe rolul instanţei anterior amintite”, arată anchetatorii.

„Ce spun eu nici nu are relevanţă. Eu nu am cum să ştiu ce ştie procurorul şi judecătorul. De ce? Pentru că acolo se vede evaluarea cât este, acte dacă sunt false, majorări dacă sunt false. E pe acte infracţiunea, nu pe ce spune Becali. Că orice am spus eu nici nu contează”, a spus Gigi Becali înainte de a intra în sediul DNA.

Pe 25 februarie, la Curtea de Apel Bucureşti, Gigi Becali şi-a schimbat poziţia faţă de ce a declarat în timpul urmăririi penale în dosarul în care este cercetat Popoviciu. Becali a arătat în faţa instanţei că nu îşi mai menţine declaraţia dată în faţa procurorilor, pentru că este mult de atunci şi oricum totul era „la nivel de bârfă”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite