Percheziţii la Primăria Focşani pentru fapte de corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sediul Primăriei Focşani este percheziţionat
Sediul Primăriei Focşani este percheziţionat

Procurorii DNA au descins miercuri dimineaţă la Primăria Focşani pentru a fa e percheziţii într-un dosar ce vizează fapte de corupţie.

Procurorii, însoţiţi de poliţişti, fac în total şapte percheziţii. Dosarul vizează infracţiuni de corupţie comise în perioada 2013-2014. Potrivit unor surse judiciare, este vorba de contracte de achiziţii publice în legătură cu reabilitarea de şcoli şi iluminatul public.

„În cursul zilei de 09 martie 2016, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 7 locaţii situate în municipiul Bucureşti şi judeţele Vrancea şi Ilfov, din care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând sediile unor societăţi comerciale“, se precizează într-un comunicat al DNA.

La Primăria Focşani, anchetatorii ar verifica mai multe dosare, spun surse judiciare, adăugând că la sediul primăriei a fost chemat de procurori fostul secretar al municipiului Luminiţa Nicolau, în prezent avocat în Baroul Vrancea.

Conform surselor judiciare, funcţionarii Direcţiei Economice din Primăria Focşani au fost scoşi din birouri, iar anchetatorii studiază mai multe documente, fiind vizate şi Serviciul Taxe şi Impozite din Primărie, precum şi Serviciul Buget-Contabilitate.

La Primărie a ajuns şi viceprimarul Gabriel Necula, care era în concediu. În clădire se află, în afara lui Necula, primarul Focşaniului, Decebal Bacinschi, precum şi viceprimarul Marius Iorga, iar activitatea instituţiei este blocată.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite