Fratii Tate, ofensivă după ce au scăpat de arest: Fond pentru bărbații abuzați de justiție și de femei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Frații Andrew și Tristan Tate au pornit o nouă campanie de promovare în mediul online, axată pe apărarea bărbaților pe care femeile i-au trimis în fața justiției. Totodată, abia scăpați din arestul la domicilu, cei doi încearcă să pozeze în victimele unui abuz al sistemului judiciar.

FOTO Inquam Photos / Alexandru Bușca
FOTO Inquam Photos / Alexandru Bușca

Sub titlul „acuzațiile false ruinează vieți”, Andrew Tate anunță pe site-ul său că a creat „un fond de apărare pentru a ajuta bărbații care se află în lupte legale împotriva femeilor care i-au acuzat în mod fals de crimă”.

„M-am aflat în mijlocul unor minciuni calomnioase și defăimări din partea unor femei rău intenționate care căutau bani și faimă. Sistemul juridic a fost transformat într-o armă de către actorii negativi, există o epidemie tăcută de femei care acuză în mod fals și rău intenționat bărbații de crime odioase și oribile. Acuzațiile, chiar dacă sunt complet fictive, nu se șterg niciodată. Ele atacă carierele bărbaților, reputația lor și viețile lor în întregime”, susține Andrew Tate.

Promițând să îi ajute pe bărbații acuzați de crime împotriva femeilor, Andrew Tate încheie susținând: „Vom câștiga lupta împotriva răului”.

Într-un alt mesaj cu peste 6000 de repostări pe Twitter, Andrew Tate le transmite susținătorilor săi că a lansat „o organizație de caritate pentru a proteja oamenii” de „un rău prădător”, susținând că „există sute de cazuri importante de bărbați care suferă de acuzații false” și „există mii de povești nespuse despre bărbați normali cărora le-au fost distruse viețile”.

Eliberați din arestul la domiciliu

Postările vin după ce, vineri, 4 august, Tribunalul București a decis plasarea sub control judiciar a fraților Andrew și Tristan Tate în dosarul în care aceștia sunt judecați pentru trafic de persoane și alte fapte de criminalitate organizată. Astfel, cei doi frați scapă de arestul la domiciliu.

Decizia înlocuirii măsurii arestului la domiciliu cu măsura preventivă a controlului judiciar, este valabilă pentru o perioadă de 60 zile, de la 04 august 2023 până la 02 octombrie 2023, inclusiv.

Fraţii Tate au fost reţinuţi şi, ulterior, arestaţi, după ce în 29 decembrie 2022 au avut loc cinci percheziţii, în Bucureşti şi judeţul Ilfov, la locuinţele deţinute de ei, dar şi de cele două complice ale lor. Ulterior, la începutul lui ianuarie, au avut loc alte 7 percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Prahova în dosarul în care ei sunt cercetaţi.

Timp de nouă luni, procurorii au pus cap la cap toate probele ridicate din vila fraților Tate și de la studioul de videochat, pentru a putea să demonstreze că sunt reale acuzațiile formulate la audieri de către presupusele victime ale acestora. 

Mesajele fraților Tate, auzite de de milioane de fani

Mesajele fraților Tate ajung zilnic la milioane de persoane, printre care și mulți tineri. Andrew Tate are peste 7 milioane de urmăritori pe Twitter și o platformă online proprie, „Cobra Tate” unde își transmite mesajele, constând în o serie de principii referitoare la viața bărbaților și abordări misogine. Spre exemplu, în Marea Britanie a fost semnalată creșterea cazurilor de misoginism și hărțuire sexuală în școli, în cazul unor copii de doar 9 ani, minorii invocându-I pe frații Tate când sunt trași la răspundere pentru acțiunilor lor.

Un sondaj realizat de fundația World Vision România arată că mesajele produse în mediul online de personaje precum Andrew Tate sunt extrem de periculoase mai ales pentru copiii și tinerii din mediile dezavantajate, acestora inducându-se iluzia că pot face bani foarte ușor.

Un reputat Criminalist, psihologul Tudorel Butoi, a avertizatîncă de la începutul anului, la emisiunea Controversat de la Realitatea PLUS, că dacă vor fi eliberați, cei doi frați vor încălca orice lege pentru a recupera tot ce au pierdut, fiind de părere că frații Tate au un „profil de psihopați, iar infractorii din acest tipar trebuie aspru pedepsiți”.

„Cercetarea lor în arest preventiv nu-i va mai lăsa să influențeze martorii să-și retragă plângerile victimele să influențeze să pună în mișcare alte influențe. Există plângeri scrise de femei a căror libertate a fost sechestrată, violate. Eu le preconizez acestor nătărăi pușcăria. Au disfuncționalități în profilul lor... Cam așa e povestea cu psihopații ăștia care fug din înregimentarea normală a oamenilor din societate”, susținea atunci Tudorel Butoi.

Cum au petrecut cei doi frați după eliberarea din arestul la domiciliu

Într-un prim mesaj după eliberarea din arestul la domiciliu, Andrew Tate susținea că „după o punere sub acuzare bazată pe nimic”, „dosarul a fost transmis unui judecător care l-a considerat slab și circumstanțial”.

În prima lor zi de libertate, cei doi frați au sărbătorit alături de apropiați cu muzică, șampanie și masaj thailandez. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite