FOTO Elena Băsescu a născut, noaptea trecută, o fetiţă. Traian Băsescu, proaspătul bunic: „Seamănă cu mine!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mezina familiei preşedintelui României, Elena Băsescu, a adus pe lume, sâmbătă noapte, în jurul orei 03:30, o fetiţă. EBA a născut la Spitalul Universitar sub supravegherea doctorului Monica Cârstoiu, soţia managerului unităţii medicale. Fetiţa este sănătoasă şi cântărea la naştere 2,700 kilograme. Potrivit primelor informaţii, atât fiica preşedintelui cât şi proaspăta nepoţică sunt perfect sănătoase.

UPDATE 12.40 Preşedintele Traian Băsescu a declarat duminică, la ieşirea de la Spitalul Universitar, că nepoţica sa a primit nota 9 la naştere, în ciuda faptului că s-a născut prematur. Întrebat cu cine seamnă fetiţa, Băsescu a răspuns: „Seamănă cu mine“.


„Sunt bucuros. Copilul s-a născut prematur. Medicii au considerat că aceasta este soluţia era cea mai bună pentru copil şi pentru mamă. Am primit nobilul titulu de bunic. Bogdan şi Elena vor stabili ce nume va primi“, a declarat Traian Băsescu la ieşirea de la Spitalul Universitar unde a născut fiica sa Elena.

UPDATE 11.40 Legat de faptul că Elena Băsescu a luat decizia de a naşte într-un spital de stat, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat că sistemul sanitar românesc este capabil să asigure, azi, orice fel de naştere. 

Preşedintele României, Traian Băsescu, este invitat luni, 2 septembrie, începând cu ora 10.00, la Adevărul Live. Intră în dialog cu şeful statului!

„Sistemul sanitar românesc este un sistem care poate asigura toate serviciile medicale pe care cetăţenii români le doresc sau de care cetăţenii români au nevoie. Sistemul sanitar românesc astăzi este capabil să asigure orice fel de naştere pentru orice fel de copil, inclusiv prematuri. Ştiţi foarte bine că avem multe maternităţi modernizate, avem multe altele în lucru pentru modernizare, care pot oferi condiţii normale oricărui cetăţean”, a explicat Nicolăescu, adăugând că nu a fost informat despre faptul că Elena Băsescu a ajuns de urgenţă la SUUB, unde manager este profesorul Cătălin Cârstoiu, finul preşedintelui Traian Băsescu.  

UPDATE Preşedintele Traian Băsescu a sosit, duminică dimineaţă, la Spitalul Universitar, unde fiica sa, Elena, a născut. Şeful statului este însoţit de soţia sa, Maria, însă nu a făcut niciun fel de declaraţii la intrarea în unitatea sanitară. 

„Doamna Elena Băsescu a fost internată în data de 31 august în cadrul Clinicii de Obstetrică - Ginecologie a Spitalului Universitar, fiind în a 35-a săptămână a sarcinii. În data de 1 septembrie, la ora 3.30, aceasta a dat naştere, prin operaţie de cezariană, unei fetiţe în greutate de 2.715 grame şi 47 de centimetri. Atât starea mamei, cât şi cea a copilului sunt în parametri normali de evoluţie“, a declarat doctorul Leonard Grecescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar.

Un an de la căsătoria Elenei Băsescu

Fetiţa a venit pe lume cu trei săptămâni înainte de termen, la exact un an de la căsătoria Elenei Băsescu cu Bogdan Ionescu.

Preşedintele Băsescu a fost primul care a confirmat că fiica sa aşteaptă un copil. Invitat într-o emisiune televizată, la mijlocul lunii februarie, şeful statului s-a ferit să dea prea multe detalii, dar a spus că dacă totul va fi bine, nu se va sfii să iasă cu nepotul sau nepoata la plimbare prin parc.

De altfel, tot preşedintele ţării a fost cel care a dezvăluit şi sexul copilului. A declarat, în direct, că este mândru că va avea o nepoţică.

Camera micuţei, deja decorată 

Într-un mesaj postat pe pagina personală de Facebook, Elena Băsescu spunea, la 30 august, că ea şi soţul ei au decorat deja camera copilului.

„Mai sunt aproximativ 3 săptămâni până la cel mai important şi emoţionant eveniment din viaţa noastră: ziua când vom deveni părinţi. Pe amândoi emoţiile şi aşteptarea ne-au copleşit. Asta nu înseamnă că nu am apucat să desenăm pereţii din camera fetiţei noastre. Eu am ales personajele care să-i lumineze începutul vieţii, iar Bogdan a fost mai implicat pe partea artistică. A ajutat-o de zor pe pictoriţă. Sperăm că şi micuţei noastre o să-i placă”, scria Elena Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu este aşteptat la spital în aceată dimineaţă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite