Fostul şef al ANI, Horia Georgescu, eliberat din arest preventiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul şef ANI, Horia Georgescu FOTO Adevărul
Fostul şef ANI, Horia Georgescu FOTO Adevărul

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis joi ca fostul şef al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) Horia Georgescu să fie eliberat din arestul preventiv, urmând ca el să fie judecat sub control judiciar. Prejudiciul în dosar este de peste 84,5 milioane de euro.

Decizia este definitivă. Curtea Supremă i-a admis lui Horia Georgescu o contestaţie faţă de decizia Curţii de Apel Bucureşti de a-l menţine în arest preventiv. Şi contestaţia fostului deputat Theodor Nicolescu, trimis în judecată în acelaşi dosar, a fost admisă, acesta urmând să fie judecat în arest la domiciliu.

Horia Georgescu se afla în arest preventiv din 18 martie, el fiind trimis în judecată pe 9 aprilie de DNA, pentru trei infracţiuni de abuz în serviciu, cu consecinţe deosebit de grave, fapte comise în calitate de membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP.

Horia Georgescu, alături de deputaţii Theodor Nicolescu şi Marko Attila Gabor, au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie, pe 9 aprilie, în dosarul în care sunt acuzaţi de abuz în serviciu şi luare de mită după ce ar fi aprobat despăgubiri pentru imobile supraevaluate la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP).

Cine va ajunge în faţa magistraţilor

Concret, Horia Gerogescu şi Marko Attila, fugit în Ungaria, urmează să răspundă în faţa judecătorlor pentru trei infracţiuni de abuz în serviciu, în timp ce Theodor Nicolescu va fi judecat pentru luare de mită, şi abuz în serviciu.

Alături de cei trei, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au mai deferit justiţiei şi pe Ingrid Zaarour, fost preşedinte al Agenţiei Naţionale de Restituire a Propietăţilor (ANRP), Mihnea Remus Iuoraş, Ingrid Luciana Popa Mocanu şi Remus Virgil Baciua, foşti vicepreşedinţi ai ANRP, toţi urmând a fi judecaţi pentru trei infracţiuni de abuz în serviciu.

De asemenea, în faţa magistraţilor vor ajunge şi Constantin Cătălin Canangiu, fost reprezentant al Ministerului Finanţelor Publice, Dorin Costel Drulă şi Neculai Nistor, evaluatori autorizaţi, membrii ai Asociaţiei Naţionale al Evaluatorilor Autorizaţi (ANEVAR), pentru complicitate la abuz în serviciu, dar şi Alexandru Florin Hani, tot evaluator autorizat, pentru laure de mită şi complicitate la abuz în serviciu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite