Fostul preşedinte al revoluționarilor brașoveni, Dorin Lazăr Maior, va fi extrădat din Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dorin Lazăr Maior, fost parlamentar și lider al revoluționarilor din Brașov, va fi extrădat din Italia, mâine. Acesta are de executat o pedeapsă cu închisoarea de 5 ani pentru săvârsirea infracțiuniii de complicitate la cumpărare de influență.

Maior Lazăr Dorin   Foto Poliția Română
Maior Lazăr Dorin Foto Poliția Română

În acest caz a fost emis un mandat european de arestare emis de același Tribunal.

Dorin Lazăr Maior a fost trimis în judecată în iunie 2016 pentru cumpărare de influență și complicitate la această infracțiune. 

Condamnarea inițială a fost dată la noiembrie 2022, însă sentința a fost atacată cu apel, iar dosarul a ajuns la Curtea de Apel Brașov, apoi a fost decisă strămutarea cauzei la Curtea de Apel Târgu-Mureș. Instanța a dat decizia definitivă și a fost emis mandatul de executare, din data de 19.07.2023.

Pentru fostul deputat PSD nu este prima condamnare, el a fost condamnat definitiv pe 11 noiembrie 2013 la o pedeapsă de 7 ani de închisoare pentru șantaj și a fost eliberat condiționat în iunie 2020. 

Nici la în cazul condamnarii din 2013, bărbatul nu a fost ușor de găsit, fiind dat în urmărie internațională. Dorin Lazăr Maior a fugit în Dubai înainte de a fi arestat, acesta a fost adus în țară în aprilie 2016 și încarcerat pentru şantaj, ultraj, complicitate la cumpărare de influenţă şi evaziune fiscală în dosarul „Romexterra”.

Fostul preşedinte al Blocului Naţional al Revoluţionarilor, în vârstă de 63 de ani, va fi adus în țară de ofiţeri de la Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române mâine.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite