Fostul preot Cristian Pomohaci, urmărit penal pentru o evaziune fiscală de 30.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preot Cristian Pomohaci a fost audiat, miercuri dimineaţă, la sediul Parchetului General, acesta fiind urmărit penal pentru o evaziune fiscală de 30.000 de euro după ce nu a declarat venituri de 150.000 de euro obţinute din închirierea a 11 imobile pe care le deţine.

Procurorii de la Parchetul General susţin că fostul preot Cristian Pomohaci nu a declarat venituri de 150.000 de euro obţinute de pe urma închirierii a 11 locuinţe pe care le deţine.

Astfel, susţin anchetatorii, suma nedeclarată de Cristian Pomohaci este de 684.487 lei (echivalentul a 152.883 euro) aferentă cedării folosinţei a 11 bunuri imobile deţinute. Prejudiciul total adus la bugetul statului fiind estimat de anchetatori la suma de 136.572 lei (aproximativ 30.000 de euro), din care  114.687 lei ar reprezenta impozit pe venit, iar 21.885 lei contribuţia la asigurările sociale. 

Totodată, procurorii au dispus instituirea măsurii asiguratorii a popririi sumelor de bani aflate într-un cont bancar al fostului preot, în vederea recuperării pagubei produse.

În vara lui 2017 Cristian Pomohaci a fost exclus din preoţie de către Biserica Ortodoxă, după ce în spaţiul public au apărut o serie de înregistrări în care acesta făcea unui tânăr de 17 ani aluzii de natură sexuală. Un dosar ce cercetare penală a cazului fostului preot este în prezent în lucru la Parchetul de pe Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Deocamdată, la un an de la declanşarea cercetărilor, dosarul se află încă pe masa procurorilor.

Pe 23 iunie, preotul Cristian Pomohaci din Mureş, cunoscut în Ardeal şi pentru talentul său de cântăreţ de muzică populară, a intrat în centrul unui scandal mediatic după ce în mediul online a apărut o înregistrare a unei conversaţii care ar fi avut loc între preot şi un adolescent de 17 ani. Înregistrarea este publicată de ziaruldecluj.ro şi şochează prin conţinut, autorii dezvăluirii susţinând că Pomohaci îi propunea minorului să întreţină cu el relaţii sexuale.

În cazul său, mai marii Bisericii au reacţionat mult mai prompt. La trei zile distanţă de la mediatizarea înregistrării, pe 26 iunie, preotul Pomohaci a fost convocat la sediul Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, unde se ia decizia să fie oprit de la slujire pentru o 30 de zile, perioadă în care va trebui să aducă dovezi în favoarea sa. Cristian Pomohaci a fost caterisit în cursul lunii iulie, de către Arhiepiscopia Alba Iulia, însă Pomohaci a a contestat decizia, care însă a fost menţinută Consistoriul Mitropolitan.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite