Fostul edil al Sectorului 5 Marian Vanghelie, la DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Vanghelie
Marian Vanghelie

Marian Vanghelie, fost primar al Sectorului 5 al Capitalei, s-a prezentat luni la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a fi audiat într-un dosar de corupţie, potrivit Agerpres.

Fostul primar al sectorului 5 Marian Vanghelie a declarat luni la DNA că a fost chemat "în calitate de talentat" şi a anunţat că în zilele următoare "vor apărea nişte lucruri frumoase".

"Păi de ce pot să vin, atâta timp cât eu spun de dimineaţă până seara ce s-a întâmplat şi de ce suntem în momentul de faţă aşa cum suntem, că economia nu mai funcţionează, politicieni nu mai există, avem prim-ministru şi miniştri din Teleorman. Ce să mai, e totul minunat!", a spus Vanghelie.

Fostul edil, anchetat pentru corupţie, a spus despre DNA că e "singura instituţie care mai funcţionează din Romania" şi că "asta trebuie de aplaudat".

Vanghelie nu a dat detalii despre dosarul în care se a prezentat la DNA, dar a spus că zilele următoare vor apărea "nişte lucruri frumoase".

"Eu va zic că or să apară, nu că fac eu! Nu vedeţi că apar ele singure?", a adăugat fostul primar.

Fostul edil al Sectorului 5 Marian Vanghelie a fost trimis în judecată de DNA în iulie 2015, fiind acuzat de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani, unele fapte fiind săvârşite prin favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru în atribuirea unor contracte.

Conform rechizitoriului procurorilor, în perioada 2006 – 2014, Marian Vanghelie, în calitate de primar al Sectorului 5 din Bucureşti, ajutat de Mircea-Sorin Niculae şi parţial de Laura Ciocan, a cerut şi a primit de la Marin Dumitru foloase materiale necuvenite în cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro, reprezentând un "comision" de 20% din încasări.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite