Poliţist de la Rutieră ispitit cu o şpagă de 700 de lei pentru a returna un permis auto reţinut. Cum a reacţionat omul legii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă Adevărul
FOTO Arhivă Adevărul

Ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) - Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Galaţi, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, au prins în flagrant o persoană în timp ce oferea 700 de lei unui poliţist. Persoana în cauză a vrut să ofere suma de bani pentru ca poliţistul să îi restituie permisului de conducere.

Din anchetă a reieşit faptul că, pe 6 martie, un agent de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi – Poliţia Oraş Bereşti, în timp ce efectua serviciul de supraveghere şi control al traficului rutier, a depistat în trafic un bărbat în vârstă de 50 de ani, în timp ce conducea o autoutilitară, sub influenţa băuturilor alcoolice. 

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0.30 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care agentul a aplicat sancţiunea contravenţională şi reţinerea permisului de conducere pe o perioadă de 90 de zile.

Pentru a-l determina pe poliţist să nu-i reţină permisul de conducere, contravenientul i-a oferit, initial, 200 de lei iar, apoi, suma de 400 de lei. 

Ulterior, contravenientul l-a contactat, atât prin intermediul unei alte persoane, cât şi telefonic pe poliţist, solicitându-i să se întâlnească întrucât doreşte să i se elibereze o dovadă cu drept de circulaţie, deşi în momentul reţinerii permisului de conducere auto i s-a adus la cunoştinţă că nu are acest drept.

Poliţistul a sesizat fapta şi a formulat denunţ la D.G.A. – S.J.A. Galaţi, ulterior, sub coordonarea procurorului de caz, fiind organizată acţiunea de prindere în flagrant. În prezent, persoana care a oferit mita este cercetată penal în stare de libertate.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite