Fost şef al CNAS, trimis în judecată de DNA. Lucian Duţă ar fi luat mită peste 6 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sediul DNA
Sediul DNA

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar pe cauţiune, a inculpatului Lucian Duţă, fost preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată.

Lucian Duţă a fost trimis în judecată sub control judiciar pe cauţiune sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită în formă continuată (4 acte materiale), arată DNA într-un comunicat.

„În perioada 2010 – 2012, inculpatul Duţă Nicolae Lucian, în calitate de preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, a pretins de la reprezentanţii a două firme de software un comision de 10% din valoarea fiecărui act adiţional sau contract pe care l-a semnat în această calitate şi a primit suma totală de 6.300.000 de euro, dintre care 5.500.000 euro prin transferuri bancare şi 800.000 euro în numerar”, arată procurorii anticorupţie.

„Sumele de bani au fost remise inculpatului Duţă Nicolae Lucian fie în numerar (în mai multe tranşe), fie prin virament în contul unei companii offshore înregistrată în Insulele Antile şi cu conturi bancare deschise în Elveţia”, precizează DNA.

Procurorii au dispus măsuri asigurătorii asupra sumei de 2.183.820 euro identificată într-un cont bancar din Elveţia, asupra unui teren cu construcţie S+P+4, asupra a 3 apartamente şi asupra unui autoturism.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză, mai arată DNA.

Pe 4 aprilie, DNA anunta ca i-a fixat lui Duta o cautiune de 4.500.000 de lei.

DNA mai sustinea atunci ca Lucian Duta ar fi primit mita in legatura cu incheierea si derularea unui act aditional la contractul pentru realizarea unui parteneriat pentru proiectarea, construirea si operarea unui sistem informatic unic integrat al asigurarilor de sanatate din Romania.

De asemenea, el ar fi primit bani in legatura cu incheierea si derularea unui acord-cadru de servicii ce avea ca obiect furnizarea solutiei informatice de implementare a Cardului National de Asigurari Sociale de Sanatate si interconectarea acestora cu Sistemul Informatic Unic Integrat.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite