Forțele Aeriene antrenează de urgență piloți pentru cele 32 de F-16 Fighting Falcon care vin din Norvegia VIDEO

0
Publicat:

Într-un program accelerat, România va trimite piloți la pregătire în Portugalia, în așteptarea celor 32 de avioane F-16 Fighting Falcon achiziționate din Norvegia.

Piloții români vor începe să se antreneze în Portugalia
Piloții români vor începe să se antreneze în Portugalia

„Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, și șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, s-au întâlnit joi, 2 februarie, la sediul MApN, cu șeful Statului Major General al Forțelor Armate Portugheze, amiralul António Silva Ribeiro. Agenda de discuții s-a axat pe stadiul cooperării în domeniul apărării, evoluția situației de securitate din estul Europei, precum și pe programul comun de instruire. De asemenea, dialogul a vizat proiectul pregătirii în Republica Portugheză a unor piloți și a personalului tehnic de sprijin din Forțele Aeriene Române”, a trasmis MApN.

În plus, ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a subliniat importanța prezenței militarilor portughezi în țara noastră atât din punct de vedere operațional, cât și din cel al solidarității transatlantice și europene în fața agresiunii Federației Ruse în Ucraina. De asemenea, ministrul a apreciat contribuția contingentului portughez, alături de cel polonez și de cel din Republica Macedonia de Nord, precum și a celorlalți militari aliați din Brigada Multinațională Sud-Est, la noua arhitectură aliată defensivă, care contribuie inclusiv la întărirea apărării și securității României.

Valorează cât greutatea lor în aur

Conform standardelor americane pentru exploatarea avioanelor F-16 Fighting Falcon, pentru a fi gata de luptă, piloţii români trebuie să aibă la activ în jur de 200 de ore de zbor pe aceste aparate, în funcţie de tipul de misiune. Mai exact, un pilot are nevoie între 140 şi 180 de ore de zbor pe F-16 Fighting Falcon pentru a fi declarat gata de luptă pe acest aparat, dar unele forţe aeriene aliate au mers chiar mai departe impunând în mod voluntar un cuantum de 200 de ore de zbor pe acest aparat.

image

Dacă avem în vedere că o oră de zbor cu F-16 Fighting Falcon costă 22.514 de dolari, un mic calcul ne arată că, la minimul de ore de zbor, pregătirea unui singur pilot costă peste 3,1 milioane de dolari. Drept urmare putem deduce că pregătirea iniţială a unui pilot valorează mai mult decât greutatea lui în aur. Oricum devizul pentru o escadrilă este de aproximativ 56 de milioane de dolari și în cazul Forțelor Aeriene Române vorbim de pregătirea de urgență a piloților celor două escadrile de avioane care urmează să sosească din Norvegia. De subliniat, suma se referă numai la costurile iniţale de pregătire.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite