Avioane de luptă F-16, aduse din Germania în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avioane de luptă F-16. FOTO United States Naval Forces Europe
Avioane de luptă F-16. FOTO United States Naval Forces Europe

Armata americană a anunţat vineri repoziţionarea în România a unei escadrile de avioane de luptă F-16 aduse Germania, „pentru a întări securitatea regională”.

Un detaşament al Forţelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii din Europa (USAFE), compus din aproximativ 150 de militari şi opt aeronave F-16 Fighting Falcon, va executa, începând de vineri, 11 februarie, timp de aproximativ două săptămâni, misiuni de antrenament în comun cu militarii şi aeronavele F-16 Fighting Falcon din cadrul Forţelor Aeriene Române.

Aeronavele vor executa şi misiuni de Poliţie Aeriană Întărită, împreună cu aeronave româneşti şi cu cele ale detaşamentului Forţelor Aeriene Italiene. 

Misiunile de instruire în comun au ca principal obiectiv creşterea interoperabilităţii între aliaţii din cadrul NATO, iar misiunile de poliţie aeriană desfăşurate în comun contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare.

Aeronavele americane au sosit astăzi în Baza 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniţă” de la Borcea, unde se mai află, pentru perioada 8 - 17 februarie, încă 50 de militari şi patru aeronave F/A-18 Super Hornet, din cadrul Forţelor Navale ale Statelor Unite ale Americii dislocate în Europa

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite