Florentin Pandele nu a plagiat, potrivit comisiei de specialitate din cadrul CNATDCU

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul oraşului Voluntari, Costel Pandele, nu a plagiat
Primarul oraşului Voluntari, Costel Pandele, nu a plagiat

Comisia de specialitate din cadrul Consiliului Naţional de Atestare a Diplomelor (CNATDCU) a hotărât că primarul oraşului Voluntari, Florentin Costel Pandele, nu a plagiat, potrivit raportului Comisiei obţinut de Mediafax. Ca atare, propune menţinerea titlului de doctor.

Potrivit procedurilor, la fel ca în cazul lui Petre Tobă, raportul comisiei de specilitate este înaintat  Consiliului CNATDCU, care va decide aprobarea sau respingerea raportului, respectiv aprobarea sau respingerea propunerii de menţinere a titlului de doctor

"Ieri (joi, n.r.) am primit de la preşedintele CNATDCU ca, până astăzi la 12 să-i prezint situaţia şi să-i spun de ce se întârzie. Eu le-am trimis celor de la comisie, «Băi oameni buni, până mâine la ora 9 când am şedinţă, ori trimiteţi rapoartele», că n-ai voie să te bagi peste ei, «ori îmi spuneţi de ce nu le-aţi făcut». Doar două rapoarte am primit aseară, raportul domnului Tobă şi al domnului Pandele, pozitive fiind. Deci nu sunt plagiate. Ca obligaţie, prin regulament, am întrunit comisia astăzi de specialitate (…) Şase din şapte, că unul e absent, au avizat raportul”, a declarat, potrivit News.ro, Ştefan Prună, preşedintele Comisiei de Ştiinţe Militare, Informaţii şi Ordine Publică a CNATDCU.

Din grupul de lucru format la Consiliul General al Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) care a analizat teza de doctorat a lui Florentin Pandele au făcut parte conferenţiarul universitar Cristian Niţă şi conferenţiarul universitar Veronica Mihalache, ambii de la Academia Naţională de Informaţii, precum şi profesorul universitar Claudiu Ţupulan de la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza”, arată sursa citată.

CNATDCU a luat la puricat unul dintre cele două doctorate obţinute de primarul oraşului Voluntari, Florentin Pandele, şi susţinut la Universitatea Naţională de Apărare (UNAp) în 2008. Este vorba despre titlul obţinut în noiembrie 2007 la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza“. 

PressOne a scris că peste o treime din teza de doctorat în Ştiinţe Militare semnată de primarul oraşului Voluntari este copiată din alte surse.

Potrivit PressOne, în teza cu titlul „România şi noile provocări generate de integrarea europeană“, există zeci de pagini care ar fi fost copiate din alte lucrări sau preluate, fără ghilimele, din Strategia Naţională de Securitate dată publicităţii în aprilie 2006.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite