Fetiţa care s-ar fi aruncat de la etajul IV al unui bloc din Capitală a fost operată. Medic: „A fost norocoasă!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fetiţa a fost supusă unei intervenţii chirurgicale FOTO Adevărul
Fetiţa a fost supusă unei intervenţii chirurgicale FOTO Adevărul

Fetiţa de nouă ani care s-ar fi aruncat de la etajul IV al unui bloc din Capitală a fost operată la cot de medicii chirurgi de la Spitalul de Pediatrie „Marie Curie”. Micuţa, care potrivit anchetatorilor a lăsat un bilet de adio, este în continuare internată în spital, dar starea ei de sănătate este una bună. Direcţia de Asistenţă Socială a municipiului Bucureşti a demarat o anchetă.

„Eleva de nouă ani a fost supusă unei intervenţii chirurgicale la cot în seara de vineri spre sâmbătă şi este încă internată. Dar se simte bine şi poate mânca. Noi ştim că s-a aplecat şi a căzut de la etajul IV. Norocul ei a fost că a căzut pe pământ”, a explicat, pentru adevarul.ro, doctoriţa Denis Stănescu, şeful Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul „Marie Curie” din Capitală. 

În momentul în care a ajuns la urgenţe, fetiţa avea contuzie pulmonară şi fractură la mână.

Poliţia Capitalei: „Aşteptăm rezultatele anchetei asistenţilor sociali”

La rândul lor, surse din Poliţia Capitalei arată că momentan nu poate fi deschisă o anchetă în acest caz. Asta deşi fetiţa a lăsat un bilet de adio în care a precizat că nu mai suportă să înveţe şi că nu are rezultate bune la şcoală aşa cum îşi doresc părinţii ei, 

„Verificări am făcut, dar vom putea deschide o anchetă strict în momentul în care Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti vor finaliza verificările făcute de inspectorii lor. Dacă ei constată că au fost probleme, atunci intervenim. În prezent, însă, nu putem avea o încadrare penală, cu atât mai mult cu cât fetiţa provine dintr-o familie bună, care nu a mai avut astfel de sesizări până acum”, au explicat sursele citate. 

Potrivit acestora, fata a scris un bilet de adio în care a explicat că a decis să-şi ia viaţa pentru că tatăl ei o obligă să înveţe la matematică fără să-i explice. 

Mai exact, eleva de 9 ani se afla singură acasă atunci când s-a petrecut incidentul. Din prima evaluare a echipei SMURD care a ajuns la faţa locului, fata a suferit fracturi la o mână, fiind internată la Spitalul „Marie Curie”, unde i s-au făcut mai multe investigaţii medicale, pentru a se stabili ce traume a suferit în urma căderii de la înălţime. Incidentul a fost semnalat de un trecător la numărul unic de urgenţă 112.

Doi tineri orădeni s-au aruncat de pe bloc în urmă cu o lună

La sfârşitul lunii mai, doi tineri din Oradea, de 15, respectiv 17 ani, s-au aruncat de pe acoperişul unui bloc cu 10 etaje. Unul dintre ei a căzut în iarbă, în timp ce al doilea s-a lovit de suportul de bicilete şi de trotuarul din faţa blocului. Echipajele de ambulanţă care au sosit la faţa locului nu au mai avut cum să îi ajute pe cei doi băieţi, care au murit pe loc. 

„Eram cu fosta prietenă a unuia dintre ei când a sunat-o şi i-a spus că este ultima persoană cu care vorbeşte. I-a spus că este pe un bloc din oraş. Din ce mi-a povestit prietena, băiatul avea o voce tristă. Nu ne-am gândit că s-ar putea întâmpla aşa ceva. Nu ştiu ce i-a împins să se sinucidă”, a afirmat una dintre prietenele celor doi tineri.

Pe acoperişul blocului de unde cei doi tineri s-au aruncat, poliţiştii au găsit două mucuri de ţigară, o pungă, câteva cuie şi un proces verbal de contravenţie. Unul dintre tinerii care i-a văzut pe cei doi când au sărit a afirmat că aveau asupra lor o pungă cu prenadez, nefiind exclusă varianta că se drogau. În ce priveşte procesul verbal de contravenţie, unul dintre cei doi ar fi fost amendat după ce ar fi fost găsit consumând băuturi alcoolice pe domeniul public. Nu au lăsat niciun bilet de adio care să explice gestul.

Vă mai recomandăm:

FOTO VIDEO Doi tineri au murit după ce s-au aruncat de pe acoperişul unui bloc. Documentul pe care anchetatorii l-au descoperit în buzunarul unuia dintre ei

Un preot din Bihor a fost găsit mort în uşa bisericii

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite