Falsul chirurg italian, cu 8 clase, susţine că problemele cu justiţia i-au fost create de „concurenţă” şi anunţă unde îşi deschide clinică în Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto Arhivă
foto Arhivă

Matteo Politi, chirurgul italian fără atestat, care are doar 8 clase, dar care a operat în mai multe spitale private din România, îşi va deschide o clinică medicală în centrul Capitalei. Acesta a declarat că initial doar va administra clinică, dar când va avea toate atestatele necesare va fi chirurg cosmetician.

Politi a explicat pentru Mediafax că nu va activa singur, ci va avea şi un partener, acesta fiind cel care va suporta toate costurile investiţiei. Chiar dacă a fost în mijlocul unui scandal care a scos la iveală mai multe nereguli în clinicile private din România, italianul spune că face eforturi să clarifice cât mai repede situaţia diplomelor sale pentru a putea presta servicii medicale.

Planuri ambiţioase pentru afacerea sa 

„Aceasta a fost o ideea de-a mea, a început acum un an şi se va concretiza acum. Ea este realizată împreună cu familia mea, (...) nişte prieteni de ai mei aveau acest bloc (sediul clinicii, n.r). În momentul actual utilizăm societatea mea, SRL, unde sunt medic administrator şi, normal, pentru altă specialitate avem alţi medici, care vin de afară, din ţări precum Anglia, Spania, Italia şi altele”, a spus italianul pentru Mediafax.

Italianul a explicat că aceasta e prima clinică pe care o deschide, dar că planurile sale sunt mult mai ample, anturajul său aflându-se într-o situaţie bună din punct de vedere financiar.

„Familia mea, prietenii mei, pot să spun aşa, au o bună capacitate financiară şi sunt foarte stabili. Planul este mai mare. Vrem să deschidem un spital, dar nu acum, cu timpul”, a explicat acesta.

Una dintre ambiţiile acestuia implică deschiderea unui spital. În ciuda imaginii pătate după scandalul de la începutul anului, Politi spune că nu a avut probleme în a găsi medici care să activeze în clinica sa, majoritatea fiindu-i prieteni.

„Ne-am cunoscut în conferinţe, sau am studiat cu ei şi ei au încredere în mine, în proiect, în tot. Doi ( medici, n.r) m-au contactat şi m-au întrebat când deschidem clinica. Le-am spus că sunt aproape (să o deschidă, n.r), mi-au spus bine, sunt cu tine. Nu am făcut presiune deloc pentru convingere, ei mi-au spus că vor să deschidă clinica cu mine”, a spus acesta. 

Mediatizarea cazului său, mâna „concurenţei”

Întrebat cum se poziţionează în prezent faţă de scandalul în care a fost implicat, Politi a spus că mediatizarea intensă a problemelor sale ar putea fi pusă pe seama „concurenţei”.

„S-a făcut copy-paste cu ce s-a întâmplat acum 10 ani în Italia, (...) probabil este altceva în spate, alte persoane sau alţi doctori, alţi chirurgi, ştiţi cum se zice, concurenţa, nu le-am plăcut. (...) Eu nu sunt persoana care e doar pentru bani (...) eu iubesc medicina, din acest motiv sunt aici şi lupt pentru drepturile mele. Mass-media a vorbit foarte mult, a spus că am opt clase şi aşa mai departe, nu este adevărat şi am toate dovezile că nu e aşa cum s-a spus”, a explicat italianul.

Acesta a recunoscut doar situaţia în care a fost implicat atunci când activa în Italia, spunând că în acel caz acuzatorii săi au dreptate. „ Am lucrat fără diplomă pentru că aveam nevoie de bani pentru copilul meu, eram în al doilea an de universitate. Şi nu am înregistrat în Italia diploma de Bacalaureat pentru că am absolvit online, am făcut doi ani în clase normale şi apoi am terminat online cu un colegiu American”, a arătat Politi.

Arestat preventive pentru 30 de zile de autorităţile judiciare din România, Politi se află în mijlocul unei investigaţii a procurorilor, dar acesta spune că îşi va dovedi nevinovăţia.

”Acum nu ştiu ce să zic, pentru că nu am primit nimic, este la fel ca înainte. Aştept, sunt cu 60 de zile mai mult pentru controlul judiciar şi nu este dată pentru instanţă, rechizitoriu, nu e nimic la momentul actual”, a declarat acesta despre dosarul în care este implicat, precizând că nu ştie cât va mai dura această aşteptare, dar că crede că după ce va primi toate actele necesare pentru a-şi demonstra nevinovaţia, lucrurile se vor schimba în bine.

„După acest moment nu o să mai poată spune nimeni deloc „medic fals” sau altceva. (...) Diploma mea de medicină este recunoscută aici de Ministerul Educaţiei, dar este diferenţă când tu ai actele duplicate în original, eliberate din universitate acum, cu apostilă pusă de către judecătoria de acolo, cu dată, nu poţi să mai zici nimic. (...) Aştept acum actele pentru toate cursurile pe care le-am făcut în Spania şi Anglia, pe specializarea mea în Chirurgie Cosmetică, unde am practicat implantul mamar, lifting mamar, ridicarea sânilor, rinoplastie şi estetică”, a spus italianul.

Scandalul care a zguduit România

În luna februarie a acestui an, Politi a fost acuzat că a operat la clinici private din România, sub numele de Matthew Mode, fără a avea studii medicale, deşi conform CV-ului absolvise universităţi prestigioase. Presa a aflat, atunci, că acesta fusese valet de parcare şi nu avea nici avizul Colegiului Medicilor, instituţia care a sesizat Parchetul. La scurt timp s-a aflat că acesta a activat şi în alte ţări europene, presa internaţională relatând mărturiile pacienţilor săi nemulţumiţi de prestaţia acestuia. În urma acuzaţiilor, bărbatul a fost reţinut pentru 30 de zile în România, măsura fiind ridicată ulterior de magistraţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite