Experienţa unei studente italiene în România: „O ţară minunată, păcat că este subapreciată de foarte multă lume”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maria Erasti FOTO www.viverecamerino.it
Maria Erasti FOTO www.viverecamerino.it

Maria Erasti, o tânără italiană originară din localitatea Matelica, studentă în ultimul an la Facultatea de Medicină şi Chirurgie din Ancona, a ales România pentru un stagiu de pregătire de un an, în cadrul proiectului Erasmus, şi a mărturisit că a descoperit o lume nouă şi o ţară minunată.

Viitorul medic Maria Erasti şi-a făcut stagiul de pregătire la Secţia de Chirurgie Generală a Spitatul Clinic de Urgenţă din Bucureşti.

„Am ales România pentru că a fost singura destinaţie care mi-a permis să finalizez aproape toate examenele din anul VI în doar şase luni, adică un semestru, condiţie necesară pentru a avea timp să scriu teza şi să termin stagiul o dată întoarsă înapoi în Italia. Din diferitele oraşe româneşti disponibile singurul care m-a atras a fost capitala, Bucureşti, în primul rând pentru că primisem feedback pozitiv de la studenţii anteriori Erasmus, al doilea pentru că, locuind la Matelica şi studiind la Ancona, nu locuisem niciodată într-o metropolă de aproximativ două milioane de locuitori”, spune tânăra italiană.

„Am subestimat inconştient frumuseţea Bucureştiului”

„Imediat după ce am aterizat, prima impresie asupra oraşului a fost foarte pozitivă. Cred că am subestimat inconştient frumuseţea Bucureştiului şi, în general, a României. La început mi-a fost greu să mă descurc pentru că, în ciuda faptului că eram în capitală, nu toată lumea vorbea engleza, iar asta reprezintă o barieră importantă în comunicarea cu localnicii, mai ales în viaţa de zi cu zi: la supermarket, la gară sau în transportul în comun. Totuşi, oamenii sunt amabili şi cei mai mulţi dintre ei sunt dispuşi să îţi dea mereu o mână de ajutor”, descrie Maria Erasti primul contact cu românii şi Capitala.

 ”O experienţă unică”

„Oraşul oferă multe oportunităţi de distracţie, în plus este plin de parcuri frumoase şi lacuri mari, care oferă peisaje sugestive şi pe care le poţi explora prin închirierea de biciclete la un preţ ieftin. Ca să nu mai vorbim de faimoasele Terme ale Bucureştiului care oferă o experienţă unică, între parcul acvatic şi zona de relaxare cu saune şi băi turceşti”.

”Pe lângă diversele muzee, nu trebuie ratată vizita la Parlament, cea mai grea clădire din lume, a doua ca mărime din lume şi a treia ca volum… foarte sugestiv! M-am împrietenit cu alţi studenţi Erasmus, italieni şi străini şi în ciuda restricţiilor Covid am creat un grup frumos, organizând multe excursii atât în alte oraşe din România, cât şi în unele de peste hotare: Cluj Napoca, Constanţa, Braşov, Sibiu, Alba Julia; dar şi Sofia, Budapesta, Istanbul!”, a declarat Maria Erasti pentru viverecamerino.it.

„O ţară minunată, dar din păcate subapreciată de foarte multă lume”, îşi încheie tânăra studentă impresiile despre România.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Experienţa călătoriei într-un „loc incredibil” din România, catalogată de italieni „magică şi suprarealistă”

Experienţă extraordinară pentru două familii de refugiaţi. Cum şi-au dat mâna românii, maghiarii şi romii ca să-i ajute

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite