Video Evelin Banev, „regele cocainei” din Bulgaria, s-a predat la Sofia. Traficantul are o condamnare și în România VIDEO

0
Publicat:

Evelin Banev, un traficant notoriu de droguri, alias „Brendo”, s-a predat în cursul dimineții de luni, 24 iunie, autorităților, a transmis Ministerul bulgar de Interne, relatează AFP, conform Agerpres.

Bărbatul, în vârstă de 59 de ani, „care face obiectul unui mandat de urmărire internaţional, s-a prezentat de bună voie" la închisoarea din capitala Bulgariei, a informat un purtător de cuvânt al Ministerului bulgar. 

Individul a fost surprins în timp ce se îndrepta spre intrarea penitenciarului din Sofia. El era însoțit de avocatul său Petar Zafirov, conform unor imagini făcute publice pe Facebook de site-ul de știri flagman.bg. 

Banev se predă pentru a executa pedeapsa pronunţată împotriva lui", a declarat avocatul traficantului de droguri. 

Evelin Banev
Banev a fost condamnat și în România. Foto Captură video YouTube

„Brendo” are mai multe condamnări la activ. În anul 2013, în Bulgaria, a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare pentru că a făcut parte dintr-o rețea de spălare de bani. Cinci ani mai târziu, sentința a fost redusă la șase ani de către Curtea Supremă a Bulgariei. Acesta nu a stat nici măcar o zi după gratii, profitând de o punere în libertate pentru a pleca din Bulgaria. 

Ba mai mult, deși a fost arestat în luna septembrie a anului 2021 în Ucraina, traficantului de droguri i-a fost redată libertatea în scurt timp de autoritățile acestei țări a cărei cetățenie o căpătase. Din acel moment, nu s-a mai știut nimic de el. 

În plus, în anul 2017, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare în Italia, fiind găsit vinovat de aducerea a 40 de tone de cocaină din America Latină în folosul grupării Ndrangheta, între 2004 și 2007. 

Pe lângă celelalte pedepse, Banev a fost condamnat inclusiv în România la 10 ani şi 6 luni închisoare. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite