40 de kilograme de metamfetamină, descoperite în camionul unui cetățean străin la frontiera Calafat |VIDEO

0
Publicat:

Joi, procurorii DIICOT au reţinut, la frontiera Calafat, un cetăţean străin care transporta cu autocamionul aproximativ 40 de kilograme de metamfetamină, un drog extrem de periculos.

Polițiști de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Craiova și polițiști de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – Sectorul Poliției de Frontieră Calafat, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova, au prins în flagrant un traficant de droguri care ar fi deținut și transportat, pe ruta Bulgaria - Germania, aproximativ 40 de kilograme de metamfetamină (un drog de 3,5 ori mai puternic decât cocaina), ascunse în capitonajul cabinei autocamionului pe care îl conducea.

Potrivit procurorilor DIICOT, bărbatul, în legătură cu a cărui cetăţenie nu s-a precizat decât faptul că este de altă naţionalitate, a fost încătuşat şi este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de mare risc și trafic intern de droguri de mare risc.

Joi, el a fost dus la Tribunalul Dolj, unde procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a traficantului.

DIICOT droguri08 jpg

În comunicatul emis de DIICOT se face precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite