„Regele cocainei” din Bulgaria, condamnat definitiv şi în România, a fost arestat în Ucraina VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Evelin Banev arestat la Kiev Captură YouTube
Evelin Banev arestat la Kiev Captură YouTube

Un cunoscut traficant bulgar de droguri, vizat de o notificare roşie a Interpol şi urmărit inclusiv de România, a fost arestat în Ucraina, informează AFP.

Evelin Banev, zis „Brendo”, în vârstă de 56 de ani, a fost reţinut pe 7 septembrie în regiunea Kiev, a anunţat Parchetul din Sofia într-un comunicat.

Potrivit presei bulgare, un laborator de droguri şi plante de canabis au fost descoperite în locuinţa sa.

Fost luptător, Evelin Banev conduce o grupare infracţională care acţionează mai ales în Marea Britanie, SUA, Elveţia şi Austria.

În 2013, a fost condamnat la şapte ani şi jumătate de închisoare în Bulgaria pentru participare la o reţea de spălare de bani. Pedeapsa i-a fost redusă la şase ani de către Curtea Supremă în 2018.

În 2017, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare în Italia, unde a fost găsit vinovat de aducerea a 40 de tone de cocaină din America Latină între 2004 şi 2007.

Este căutat şi de România, unde a fost condamnat definitiv, în 2017, la 10 ani şi 6 luni închisoare pentru că a introdus în aprilie 2012 pe teritoriul ţării noastre peste 51 kg de cocaină. Dar nu şi-a ispăşit niciodată pedeapsa în România, profitând de o punere în libertate, în aşteptarea unei hotărâri a unei instanţe din Bulgaria, pentru a se face nevăzut.

Parchetul din Sofia a anunţat că pregăteşte o cerere de extrădare din Ucraina.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite