Elena Udrea va fi extrădată în România. Fostul ministru al Dezvoltării a fost condamnat la şase ani de închisoare cu executare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Curtea de Apel din Sofia a hotărât că Elena Udrea (fost ministru al Dezvoltării), condamnată la şase ani de închisoare cu executare în „Dosarul Gala Bute”, va fi extrădată în România, potrivit Antena 3.

UPDATE Elena Udrea a venit cu o primă reacţie referitoare la extrădarea sa.  „Se pare că nu există justiţie pentru mine. Sau nu în România şi în Bulgaria”. Mai mult, întrebată dacă are un mesaj de transmis, Udrea a precizat: „Nu în momentul acesta, o să am un mesaj zilele următoare pentru cei care au făcut presiuni asupra judecătorilor, dar şi pentru judecătorii care au cedat presiunilor”.

Întrebată ce mesaj are pentru fiica ei, de trei ani, Udrea a transmis că trebuie, din nou, să o mintă: „Credeti că ştie ea la trei ani. O să-i spun din nou o minciună, că nu am cum să vin, aşa cum fac de două luni”.

***

Autorităţile bulgare au decis extrădarea Elenei Udrea în România, potrivit Antena 3. Fostul ministru se află de aproape 60 de zile în arest, în Bulgaria, unde aşteaptă o decizie finală privind extrădarea sa.  Pe 7 aprilie 2022, ziua în care a Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pronunţat condamnarea la şase ani de închisoare în doarul „Gala Bute”, Elena Udrea a plecat în Bulgaria şi a fost prinsă la vamă, încercând să tracă în Grecia. 

Fostul ministru a spus că nu doreşte să se întoarcă în România, invocând condiţiile din penitenciare şi a contestat decizia judecătorilor bulgari privind extrădarea. 

În acelaşi timp, ÎCCJ a amânat de mai multe ori soluţionarea recursului în casaţie, o cale extraordinară de atac folosită de Elena Udrea, prin care ar putea scăpa de executarea condamnării de şase ani primită în dosarul „Gala Bute”, pentru lipsă de procedură cu citarea fostului ministru, după ce a refuzat să participe prin videoconferinţă la acest proces. 

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite