Tanc „misterios”, capturat de ruşi în Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Twitter/ Ukraine Weapons Tracker
Foto: Twitter/ Ukraine Weapons Tracker

Un tanc ucrainean T-72M1 a fost capturat de forţele ruse. Vehiculul blindat „misterios” ar fi fost renovat de o companie bulgară, ţară care nu a anunţat oficial nicio livrare de tancuri în războiul din Ucraina, conform Ukraine Weapons Tracker.

Tancul ucrainean T-72M1 capturat de forţele ruse, care ar fi fost renovat de compania bulgară Apolo Engineering, în 1993, are un kilometraj redus, scrie Ukraine Weapons Tracker.

„Bulgaria nu a anunţat nicio livrare de tancuri, aşa că provenienţa lui este destul de misterioasă”, mai notează sursa citată.

Parlamentul de la Sofia a votat la începutul lunii mai pentru ca Guvernul condus de Kiril Petkov să decidă asupra unor măsuri de asistenţă Ucrainei: umanitare, financiare şi tehnico-militare. Deputaţii de la Sofia au permis repararea echipamentului militar al armatei ucrainene în teritoriul bulgar, dar au refuzat să trimită arme.

Totuşi Cehia ar fi trimis la începutul lunii aprilie „mai multe” tancuri T-72 şi vehicule de luptă de tip BVP-1 către Ucraina, sub forma unui sprijin militar.

The Drive/ War Zone, publicaţia de specialitate scria că în rândul ţărilor NATO se află un număr mare de tancuri T-72, de fabricaţie sovietică, ereditate de către majoritatea statelor est-europene care au participat la fostul Pact de la Varşovia.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite