Dragnea a refuzat să taie o panglică în culorile steagului secuiesc în Harghita, la inaugurarea unui drum judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepremierul Liviu Dragnea a refuzat să taie o panglică în culorile steagului secuiesc, la inaugurarea DJ 174A Vatra Dornei - Borsec, în judeţul Harghita, afirmând că a tăiat doar panglica tricoloră, „aceeaşi ca în Teleorman“ pentru că "a venit să inaugureze o investiţie pe teritoriul României".

„Este singura panglică pe care am recunoscut-o şi pe care o recunosc, este tricolorul românesc. Sunt membru al Guvernului României, am venit aici să inaugurez o investiţie publică pe teritoriul României şi am tăiat panglica ce se taie oriunde în această ţară, şi la Teleorman tăiem aceeaşi panglică, şi la Cluj, şi oriunde, am tăiat-o cu drag şi o ţin la piept“, a spus Dragnea, citat de Mediafax.

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, la sugestia căruia a fost amplasată şi o panglică în culorile steagului secuiesc, a susţinut că nu este supărat din cauza refuzului vicepremierului.

Preşedintele CJ Harghita s-a arătat convins că, dacă ar fi venit la Bilbor, premierul Victor Ponta ar fi tăiat panglica secuiască. Ba chiar a afirmat că de acum înainte vor fi tăiate două panglici, atât cea tricoloră, cât şi cea secuiască.

„Panglica (secuiască - n.r.) este pentru prima dată când o folosim în zona nordică a judeţului, dar nu va fi ultima dată, de acum încolo o să tai cele două panglici, pentru că aşa este normal, să avem două drapele sau trei sau patru, câte ne trebuie, care cum simte, sunt simboluri aşadar şi acest lucru este şi va fi normal în viitor“, a anunţat el.

La inaugurarea DJ 174A din comuna Bilbor era aşteptat şi premierul Victor Ponta, însă acesta a decis să plece de la Topliţa direct către Bistriţa-Năsăud.

DJ 174A Vatra Dornei - Borsec a fost început în 2000-2001 şi s-a finalizat în septembrie 2014, fiind o investiţie de 4,3 milioane de lei, din care CJ Harghita a contribuit cu 1,6 milioane de lei, restul fiind acoperit din fonduri guvernamentale.

Citeşte şi:

Ce conţine proiectul UDMR de autonomie a Ţinutului Secuiesc. Limba maghiară, alături de cea română, este limbă oficială

Paragrafe din controversatul proiect de autonomie a Ţinutului Secuiesc au fost publicate în exclusivitate de hotnews.ro. Constitutirea Ţinutului Secuiesc ca o regiune autonomă cu personalitate juridică, publicarea în limba maghiară a hotărârilor de guvern care interesează regiunea şi considerarea limbii maghiare, alături de cea română, drept limbă oficială în regiune se numără printre doleanţele maghiarimii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite