Iohannis şi Blaga despre autonomia cerută de UDMR: ”Câtă autonomie în Olt, atâta şi în Harghita!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prezenţi, miercuri, la Zalău, liderii ACL Klaus Iohannis şi Vasile Blaga s-au declarat împotriva încercărilor de autonomie teritorială a Ţinutul Secuiesc promovate, la nivel declarativ, de UDMR.

”Noi susţinem că este nevoie de o reorganizare administrativă a ţării, pentru că, din păcate, din acest punct de vedere, România este mai rău decât înainte de 1968. Pentru asta este nevoie, însă, de modificarea Constituţiei. Este nevoie şi de o politică de creştere a autonomiei locale, în special a primăriilor, cărora, atunci când le transmiţi obligaţii, să le transmiţi şi fonduri bugetare. Dar nu vom fi niciodată de acord cu o regionalizare pe criterii etnice. Câtă autonomie în Olt, atâta şi la Harghita!”, a spus Vasile Blaga.


Şi Klaus Iohannis s-a declarat în favoarea unei reorganizări, însă şi acesta a accentuat perspectiva administrativă, excluzând componenta etnică. ”Regionalizarea poate fi doar administrativă şi cu un singur scop: de a dezvolta ţara, de a constitui un impuls pentru economie. Dacă prin crearea regiunilor nu se creează o dezvoltare economică şi nu se creează locuri de muncă, ea nu mai are niciun sens”, a declarat candidatul ACL la preşedinţia României.

Citeşte şi Klaus Iohannis: „Dacă ar fi după mine, prefecturile ar fi desfiinţate. Sunt inutile şi consumatoare de resurse“

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite