Douăsprezece persoane implicate în scandalul cu bâte şi săbii din Gheorgheni au fost arestate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii Judecătoriei Gheorgheni au decis duminică seară arestarea preventivă a douăsprezece persoane au fost implicate în scandalul cu bâte, săbii şi topoare de pe o stradă de la marginea oraşului.

Au fost emise mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele a 11 dintre suspecţi şi un mandat de arestare pe o durată de 10 zile pentru o altă persoană reţinută, implicată în altercaţia de sâmbătă, a declarat Gheorghe Filip, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Harghita. Cele douăsprezce persoane arestate sunt acuzate de ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii publice şi distrugere.

Cercetările în acest caz continuă, autorităţile dorind să lămurească împrejurărilor în care a izbucnit conflictul.

Dispozitivele de siguranţă publică, formate din poliţişti şi jandarmi, sunt menţinute în zona în care a izbucnit scandalul, pentru a evita producerea unor noi incidente, a mai declarat Filip.

În urma scandalului de sâmbătă, în care au fost implicate aproximativ o sută de persoane, un număr de 41 de persoane au fost duse la secţia de poliţie din Gheorgheni pentru audieri, între care femei şi copii.

Incidentul de la Gheorgheni a fost declanşat din cauza unor cai pe care unii dintre romii din clanul care trăieşte în cartierul numit de ei "Moscova" i-au furat de la cei care stau pe strada Gropilor. Proprietarii animalelor furate au depus plângere la Poliţie, lucru care i-a nemulţumit pe învinuiţi.

Locuitorii din zonă spun că neînţelegerile între romi au început de mai mulţi ani şi că nu mai pot suporta scandalurile în care ei sunt implicaţi fără voie, cerând autorităţilor să ia măsuri.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite