UPDATE: Reglare de conturi între două grupări interlope din Galaţi soldată cu un mort şi doi răniţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

În confruntare s-au folosit bâte, săbii şi pistoale. Unul dintre beligeranţi a fost impuşcat în cap, iar alţi doi, răniţi, sunt internaţi la spital, sub pază.

Incidentul a avut loc în jurul orei 22.30 când două autoturisme s-au intersectat pe DN25 (şoseaua dintre Galaţi şi Tecuci) în dreptul comunei Umbrăreşti. Din maşini au coborât mai mulţi indivizi înarmaţi care au început să se bată.

"Bătaia a fost pe şosea, dar nimeni nu poate spune de la ce s-au luat. Se ştie doar că unul dintre ei a murit. Mai multe nu putem spune pentru poliţia că trebuie să-şi facă ancheta", a adeclarat Stoica Paraschiv primarul comunei Umbrăreşti.

Neoficial am aflat că cele două grupări rivale îşi dispută zonele de influenţă în afacerile cu fier vechi.

UPDATE ora 11.50

Cei doi răniţi, internaţi la Spitalul Municipal din Tecuci, sunt în stare destul de gravă.

"Unul dintre răniţi, în vârstă de 32 de ani, prezintă 12 plăgi provocate cu un corp tăios. Dintre acestea, trei sunt profunde şi au lungimi de 7-8 centimetri, iar celelalte sunt doar la nivelul pielii, de 3-4 centimetri. Acelaşi pacient a fost lovit în cap, se pare cu o sabie. În urma investigaţiilor radiologice, nu s-au descoperit fracturi sau fisuri ale oaselor. Starea pacientului este stabilă. Celălalt rănit, de 36 de ani, din comuna Buceşti, a fost lovit la cap şi are un traumatism cranian, precum şi numeroase contuzii. Nici starea acestuia nu ridică probleme medicale deosebite", ne-a declarat dr Dragoş Teodoru, directorul Spitalului Municipal "Anton Cincu" din Tecuci.

Rănitul înjunghiat este fratele celui care a murit împuşcat în cap şi lovit cu un topor.

"La faţa locului, s-au deplasat două echipaje, unul de la Staţia de Ambulanţă şi celălalt de la SMURD Tecuci. Iniţial, s-a anunţat că ar fi mai multe victime. A fost găsit un bărbat de aproximativ 35 de ani, în comă profundă, cu hemoragie masivă, lovit la cap. A fost urcat în ambulanţă şi echipajul a efectuat manevrele de resuscitare. De la Galaţi, a plecat la întâlnire o ambulanţă cu medic, însă, pe la Iveşti, rănitul a intrat în stop cardio-respirator. Au fost continuate manevrele de resuscitare încă 30 de minute, dar în zadar. Între timp, am ajuns noi dar am fost nevoiţi să declarăm decesul. Alţi doi răniţi au rămas internaţi la Tecuci", ne-a declarat dr Mihai Polinschi, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi.

Ambii bărbaţi internaţi au relatat că autoturismul cu care se deplasau pe DN 25 a fost blocat în trafic de mai multe maşini din care au coborât - afirmă aceştia - câteva zeci de agresori înarmaţi cu răngi, săbii şi pistoale. Potrivit celor doi, au fost scoşi cu forţa din maşina care a fost distrusă, iar bărbatul aflat la volan doborât cu topoarele şi apoi împuşcat in cap.

"Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au stabilit un cerc de suspecţi alcătuit din zece persoane care sunt audiate. Ceea ce se ştie deocamdată este faptul că mobilul agresiunii îl reprezintă un conflict mai vechi dintre victime şi agresori, care se cunoşteau. Ancheta continuă", a precizat procuror Liliana Istrate.

La locul în care s-a produs "bătălia", anchetatorii au găsit un încărcător fără proiectile provenit de la un pistol cu bile provenit probabil de la revolverul pe care unul dintre agresori îl deţine în mod legal.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite