Dosarul „Scandalul de la Antene”. Dan Voiculescu ar putea fi dus miercuri la Curtea de Apel Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dan Voiculescu ar putea fi scos din închisoare şi dus la Curtea de Apel Bucureşti unde magistraţii vor lua în discuţie un nou termen din dosarul „Scandalul de la Antene” în care mogulul este acuzat de complicitate la şantaj.

La termenul trecut, administratorul RCS-RDS, Ioan Bendei, a fost audiat de judecători în dosarul în care directorul general al Antena Group, Sorin Alexandrescu, şi Dan Voiculescu sunt acuzaţi de şantaj. Acesta le-a povestit magistraţilor felul în care a fost şantajat de directorul trustului.

„M-am întâlnit cu Sorin Alexandrescu la Marriot. Nu îl cunoşteam personal. Mi-a zis: cum vă merge? Am o problemă pentru dumneavoastră. A scris nişte foi şi mi-a zis: am intrat în posesia unui contract, dovada că aţi dat şpagă. A început să-mi citească, eu am început să-mi notez. L-am întrebat ce trebuie să fac ca să nu publice. Mi-a zis: trebuie să facem contract între Antena Group şi societatea dumneavoastră. Vă dau termen trei zile să luaţi o decizie, aveţi probleme foarte grave, puteţi fi arestat”, le-a spus administratorul RCS-RDS judecătorilor.

‎După acea întâlnire, Bendei a arătat că s-a consultat cu un cosilier juridic de la societate şi a decis să depună plângere la DNA. 

De asemena, acesta le-a spus magistraţilor şi motivul pentru care a fost şantajat. „Propunerea lui Alexandrescu avea ca obiect transmiterea prin satelit a programelor Antena Group, pe o durată de 5 ani, la 35 de milioane de euro‎. Acest contract era dezavantajos pt RDS”, le-a mai spus Bendei magistraţilor.

‎Totodată, acesta a mai arătat că în momentul în care s-a revăzut cu Alexandrescu, acesta a adus cu el o copie xerox, nu originalul contractului pe care îl obţinuse, iar în cursul conversaţiei i-ar fi spus că investigaţia este gata şi că urmează să publice informaţia despre acest contract.

‎Mai mult, Bendei a precizat că, ulterior, a primit o scrisoare de la Intact şi că la acea dată apăruse deja un promo cu mită în fotbal. „Am mers la Intact, mi-a spus Alexandrescu: v-am spus! L-am rugat să mă lase în pace, că mă pregăteam să plec în croazieră cu familia, aveam bilete luate cu 6 luni în urmă”, a precizat adminitratorul societăţii de cablu, care a adăugat că imediat după vacanţă s-a reîntâlnit cu Alexandrescu care i-ar fi spus că „l-a informat şi pe Mitică Dragomir : <<vezi că ăla face infarct, se aruncă de la etaj!‎>>”.

Următorul termen în dosar a fost stabilit pe 4 februarie. Până atunci Dan Voiculescu trebuie să se hotărască dacă dă sau nu declaraţii în faţa instanţei. Până acum, omul de afaceri nu a fost dus în faţa instanţei după ce depus mai multe cereri în acest sens.

Ce acuză procurorii 

În acest dosar, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au decis trimiterea în judecată a mai multor persoane: directorul general al Antena Group, Sorin Alexandrescu, omul de afaceri Dan Voiculescu, fiica fondatorului Partidului Conservator, Camelia, aproape toată conducerea Antena TV, preşedintele ANAF de la acea dată, Şerban Pop şi directorul general al Intact Publishing, George Matiescu.

Anchetatorii susţin că, pe parcursul anchetei, Sorin Alexandrescu ar fi încercat să îi acopere pe Dan Voiculescu şi pe fiica acestuia.
 
Potrivit DNA, Dan Voiculescu este acuzat, alături de fiica sa Camelia, de complicitate la şantaj, în timp ce Sorin Alexandrescu este acuzat de şantaj.
 
Şerban Pop - preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Administrare Fiscală (ANAF) la data comiterii şantajului - este acuzat de anchetatori de folosirea, în orice mod, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, iar Matiescu, de şantaj.

Bendei ar fi fost forţat să semneze un contract 

Potrivit procurorilor, „în perioada 16 aprilie – 24 mai 2013, Sorin Alexandrescu l-ar fi constrâns pe Ion Bendei, administratorul RCS-RDS, să semneze un contract în condiţii prestabilite şi impuse de el“.

În plus, Sorin Alexandrescu, director general al Antena Group, i-ar fi spus lui Bendei că, în caz de refuz, va da în vileag fapte presupus compromiţătoare pentru acesta şi că în acest scop va fi realizată o anchetă jurnalistică.
 
Totodată, procurorii precizează că Alexandrescu ar fi dispus trimiterea, către Ioan Bendei şi către alte persoane, a unor adrese de informare emise de către INTACT PUBLISHING S.R.L. şi semnate de George-Daniel Matiescu, în calitate de director general.
 
Sub pretextul desfăşurării anchetei jurnalistice, prin aceste adrese se solicitau relaţii privind împrejurarea care făcea obiectul şantajului.
 
„În tot acest interval de timp, pe posturile de televiziune aparţinând ANTENA TV GROUP au apărut informaţii cu conţinut denigrator cu privire la compania al cărei administrator era partea vătămată şi a fost difuzat un spot publicitar prin care opinia publică era informată că vor fi făcute dezvăluiri cu privire la eventuale fapte de corupţie în care ar putea fi implicată partea vătămată”, se arată în comunicatul emis luni de procurorii DNA.
 
„Probatoriul administrat până în prezent a relevat implicarea învinuitului Voiculescu Dan în activităţile desfăşurate de inculpatul Alexandrescu George Sorin. Concret, acestuia i-a fost adus la cunoştinţă, atât de către inculpat cât şi de către fiica sa Voiculescu Camelia, fiecare demers care era realizat în scopul de a se încheia contractul mai sus menţionat“, se precizează în comunicatul DNA.
 
Potrivit aceleiaşi surse, „Voiculescu Dan i-a precizat lui Alexandrescu George Sorin că materialele compromiţătoare ar trebui să fie difuzate şi pe alte căi mediatice decât posturile de televiziune şi i-a indicat să manifeste precauţie cu ocazia întâlnirilor şi discuţiilor cu partea vătămată”.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

STENOGRAME Dosarul „Scandalul de la Antene”. Dan Voiculescu trimis în judecată pentru complicitate la şantaj:  "Faceţi, tată, faceţi plângeri!"

VIDEO Scandalul de la Antene. Postul TV Antena 3 şi fostul şef ANAF, Şerban Pop, urmăriţi penal în dosarul în care este cercetat Sorin Alexandrescu

   

Directorul Antena Group, Sorin Alexandrescu, a depus o plângere penală pentru denunţ calomnios în cazul administratorului RCS-RDS

Scandalul de la Antene: Camelia Voiculescu şi Dan Matiescu, director Intact Publishing, puşi sub acuzare pentru complicitate la şantaj

Dan Voiculescu le scrie magistraţilor: avem încă şansa să eliberăm instituţiile statului de ideologii şi subordonări oculte

        

Inspecţia Judiciară verifică o „campanie susţinută, agresivă” a Intact împotriva unor magistraţi

       

ANAF: Nu e exclus ca angajaţi din Garda Financiară să fi dat contractul Bodu SRL-RCS-RDS unor reprezentanţi ai Antena Group

Tribunalul Bucureşti a decis eliberarea din arest a şefului Antenelor. Sorin Alexandrescu a plecat din arestul Poliţiei Capitalei

Sorin Alexandrescu, directorul  Antena TV Group, reţinut pentru şantaj. Dumitru Dragomir audiat în dosar: „Lupta e între doi elefanţi“

Motivarea judecătorilor. Voiculescu ştia de şantajul directorului Antenelor: „Cum merge treaba cu RCS-ul?“ Alexandrescu: „Deja avem pe post“

STENOGRAME Sorin Alexandrescu, arestat. Cum îl implora şeful Digi pe omologul de la Antene să nu-l şantajeze

Şantajul cu promo la TV. Cum punea Sorin Alexandrescu presiune pe şeful RCS-RDS

Dezvăluirea ucisă de şantajul Antenei. Investigaţia jurnalistică, arma presiunii

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite