Directorul Antena Group, Sorin Alexandrescu, a depus luni o plângere penală pentru denunţ calomnios în cazul administratorului RCS-RDS

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Directorul
 Antena Group, Sorin Alexandrescu, a depus luni o plângere penală pentru
 denunţ calomnios în cazul administratorului RCS-RDS      FOTO Adevărul
Directorul Antena Group, Sorin Alexandrescu, a depus luni o plângere penală pentru denunţ calomnios în cazul administratorului RCS-RDS      FOTO Adevărul

Directorul  Antena Group, Sorin Alexandrescu, a depus luni o plângere penală pentru denunţ calomnios în cazul administratorului RCS-RDS Ioan Bendei în care a arătat că acesta a folosit date false sau eronate atunci când l-a denunţat la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). Alexandrescu a fost arestat din 31 mai până în 6 iunie, atunci când Tribunalul Bucureşti a decis ca acesta să fie cercetat în libertate.

Parchetul Judecătoriei Sectorului 5 a confirmat pentru adevărul.ro depunerea plângerii penale formulate de Sorin Alexandrescu la adresa lui Ioan Bendei.

„Plângerea a fost depusă la noi acum două ore. Mai departe, se va înregistra în registrul penal şi mai departe se vor face cercetările de rigoare“, potrivit surselor citate.

Avocatul lui Sorin Alexandrescu, Gheorghiţă Mateuţ, a declarat că directorul  Antena Group a depus luni o plângere penală la Parchetul Judecătoriei Sectorului 5, în care îl acuză pe administratorul RCS-RDS Ioan Bendei de „denunţ calomnios simplu, dar şi cu consecinţe deosebit de grave“.

Mateuţ a precizat că argumentele plângerii penale formulate de Sorin Alexandrescu sunt acelea că Ioan Bendei, martor denunţător în dosarul în care directorul general al Antena TV Group este acuzat de şantaj, ar fi folosit „date eronate şi mincinoase“ în denunţul său, fapte dovedite inclusiv de acte ale procurorilor sau ale instanţei.

Avocatul a mai spus că rezoluţia de începere a urmăririi penale din 19 aprilie emisă pe numele lui Sorin Alexandrescu în baza denunţului făcut de Bendei la aceeaşi dată ar fi fost infirmată de către un procuror ierarhic superior din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie  în data de 10 mai.

„Procurorii susţin că pretinsa faptă a fost săvârşită după înregistrarea acestui denunŢ. Pe de altă parte, data la care acest denunţ a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost dispusă începerea urmăririi penale printr-o rezoluţie, care ulterior a fost infimată de procurorul şef al Secţei de Prevenire şi de Combatere a Corupţiei din cadrul DNA, ceea ce înseamnă că însuşi procurorul ierarhic a considerat că la acel moment plângerea nu era suficientă şi, deci, că datele care au fost conţinute de plângere nu au putut justifica o rezoluţie de începere a urmăririi penale“, a precizat Mateuţ într-o intervenţie televiziune.

Un alt argument invocat în plângerea penală este acela că instanţa a respins o solicitare a procurorilor anticorupţie  de efectuare a unor percheziţii la domiciliul şi la locul de muncă al lui Sorin Alexandrescu.

Avocatul a precizat că, prin declaraţiile pe care le-a făcut şi informaţiile eronate pe care le-a furnizat, Ioan Bendei ar fi încălcat legea şi i-ar fi adus grave prejudicii clientului său.

Sorin Alexandrescu este cercetat în libertate în dosarul în care este acuzat că l-ar fi şantajat pe administratorul RCS&RDS Ioan Bendei să semneze un contract de retransmitere prin satelit a programelor Antena TV.

Alexandrescu, arestat preventiv pe 31 mai pentru şantaj

Alexandrescu a fost arestat preventiv din 31 mai până în 6 iunie, când Tribunalul Bucureşti i-a înlocuit măsura dispusă de Judecătoria Sectorului 1 cu interdicţie de a părăsi ţara.

În 11 iulie, procurorii au extins cercetările în dosarul lui Sorin Alexandrescu şi au dispus începerea urmăririi penale faţă de Camelia Rodica Voiculescu, în calitate de asociat la SC Antena TV Group SA şi la SC Intact Publishing SRL, şi de George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL, pentru complicitate la şantaj.

De asemenea, sunt cercetate SC Antena TV Group SA şi SC Intact Publishing SRL, pentru şantaj, potrivit DNA.

Potrivit actelor întocmite de procurori, în perioada 16 aprilie - 24 mai 2013, Sorin Alexandrescu l-ar fi constrâns pe administratorul RCS&RDS Ioan Bendei să semneze un contract în condiţii prestabilite, impuse directorul general al Antena TV Group, sub ameninţarea că, în caz de refuz, va da în vileag fapte presupus compromiţătoare pentru acesta şi că, în acest scop, va fi realizată o anchetă jurnalistică.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite