Dosare penale pentru şefii minerilor împiedicaţi să voteze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câţiva mineri din Gorj nu mai pot participa la referendum după ce şefii lor le-au luat buletinele
Câţiva mineri din Gorj nu mai pot participa la referendum după ce şefii lor le-au luat buletinele

 Inspectoratul de Poliţie Judeţeană Gorj s-a sesizat din oficiu marţi şi a deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări după ce presa a relatat cum unor angajaţi ai unei unităţi miniere li s-au luat cărţile de identitate de către conducere. 

 După ce a fost prezentată în mass-media problema cu care se confruntă persoanele angajate în unităţi miniere, ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Gorj s-au sesizat din oficiu şi au constituit un dosar penal. Ei efectuează cercetări sub aspectul infracţiunii de împiedicare prin orice mijloace a liberului exerciţiu al dreptului de participare la referendum, faptă prevăzută şi pedepsită de articolul 52 din Legea numărul 3/2000.

Potrivit Mediafax, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Gorj s-au deplasat la unitatea minieră unde au audiat 15 angajaţi de la Complexul Energetic Oltenia, dintre care trei cu funcţii de conducere. La nivelul unităţii miniere s-a început o anchetă internă, rezultatul urmând a fi publicat în perioada următoare.

Reprezentanţii IPJ Gorj precizează că poliţiştii continuă cercetările pentru lămurirea situaţiei, iar la sfărşitul anchetei vor înainta dosarul penal Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-jiu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite