Dosar penal pentru încălcarea legislaţiei privind accesul în Grindul Chituc, arie protejată din Delta Dunării

0
0
Foto: Asociaţia de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării
Foto: Asociaţia de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, anunţă, miercuri, că s-a deschis dosar penal pentru încălcarea legislaţiei privind accesul în Grindul Chituc, arie protejată din Delta Dunării. De asemenea, zona este monitorizată în continuare de reprezentanţi ai Ministerului de Interne. ”Este inacceptabil ca o arie protejată, parte din patrimoniul UNESCO, să fie distrusă din cauza nepăsării”, a transmis Tanczos Barna.

”S-a deschis un dosar penal în cazul Grindul Chituc. Este inacceptabil ca o arie protejată, parte din patrimoniul UNESCO, să fie distrusă datorită nepăsării. Accesul autovehiculelor de transport şi utilaje este interzis pe suprafaţa ariilor naturale protejate, în afara drumurilor publice, a drumurilor forestiere pe care accesul nu este interzis prin semne sau bariere şi a terenurilor special amenajate şi semnalizate în acest scop”, a scris, miercuri, pe Facebook, Tanczos Barna.  

Ministrul Mediului a precizat că echipele de control ale instituţiei au constatat încălcări grave ale legislaţiei pe Grindul Chituc, aflat în zona de strictă protecţie a Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, respectiv porţiunea de drum Vadu-Edighiol-Periboina, în apropierea lucrărilor pentru înlocuirea echipamentului aferent sistemelor de stavile. 

”Astfel, în luna mai am contactat Ministerul Afacerilor Interne pentru a ne oferi sprijin în supravegherea şi controlul permanent al zonei de acces în aria strict protejată. În luna iunie, Ministerul Afacerilor Interne m-a informat că s-a deschis un dosar penal din cauza nerespectării prevederilor legale în domeniu”, a mai transmis ministrul Mediului.  

Acesta a precizat şi că MAI l-a informat că va asigura măsurile din competenţă, în vederea asigurării protecţiei şi conservării acestor zone de habitat natural.  

”Reamintesc că în urma mai multor sesizări şi constatări privind încălcări ale interdicţiei de acces auto pe coronamentul Grindului Chituc, ARBDD a restricţionat complet accesul în zonă, prin instalarea unei bariere auto”, a mai transmis ministrul.  

Evenimente


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri