Dosar penal în cazul dispariţiei demisiei lui Marius Iacob. Ministerul Justiţiei a sesizat Parchetul General

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos/Marius Ganea
FOTO: Inquam Photos/Marius Ganea

Ministrul Justiţiei a sesizat procurorul general interimar al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru efecturea de cercetări în cazul cererii de demisie a procurorului-şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Marius Iacob, urmare a controlului dispus în baza Ordinului Ministrului Justiţiei nr.3/63452/443/P/2019 din 22.07.2019, anunţă Ministerul într-un comunicat, conform g4media.ro.

Ancheta internă la Ministerul Justiţiei a fost dispusă în regim de urgenţă, exact în ziua în care ministrul justiţiei a luat la cunoştinţă, urmare a solicitării formulate de redacţia Lumea Justiţiei, conform căreia cererea de demisie a lui Marius Iacob, semnată încă din 19.03.2019, nu a fost trimisă Administraţiei Prezidenţiale în vederea emiterii decretului prezidenţial de încetare a mandatului funcţiei de procuror-şef adjunct, potrivit legii, conform g4media.ro

Ministerul Justiţiei precizează că în data de 24.04.2019, data preluării de către doamna Ana Birchall a mandatului de interimar la Ministerul Justiţiei, această lucrare figura în evidenţele ministerului ca fiind rezolvată. Alături de sesizarea procurorului general interimar, ministrul justiţiei a dispus revocarea din funcţie a directorului Direcţiei Resurse Umane, sesizarea comisiilor de disciplină, precum şi o serie de măsuri pentru îmbunătăţirea activităţii Ministerului Justiţiei.

Demisia lui Iacob ar fi fost rătăcită într-un sertar la Ministerul Justiţiei. Procurorul Marius Iacob şi-a dat demisia din functia de procuror-sef adjunct DNA, în luna martie a acestui an.  Documentul a fost înaintat ministrului Justiţiei de la acea vreme, Tudorel Toader. Potrivit procedurii, aceasta trebuia înaintată Secţiei pentru procurori din CSM, care dă un aviz consultativ.

Ultimul cuvant în aceasta procedura îi revine preşedintelui Romaniei, Klaus Iohannis. Demisia lui Marius Iacob din functie a venit după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a sanctionat cu „avertisment”. Magistratii au stabilit că procurorul a săvârşit o abatere disciplinară în legătură cu reprezentarea Direcţiei în procesul Mihaiela Iorga-DNA, intentat de aceasta dupa ce a fost revocata din instituţie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite