DNA: Șef al Autorității pentru Cetățenie, trimis în judecată

0
Publicat:

Stancu Cezar Constantin, vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Cetățeni cu rang de subsecretar de stat, a fost trimis în judecată de DNA pentru comiterea infracțiunii de dare de mită.

Vicepreședintele Autorității Naționale pentru Cetățenie, trimis în judecată FOTO: DNA
Vicepreședintele Autorității Naționale pentru Cetățenie, trimis în judecată FOTO: DNA

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Stancu Cezar-Constantin, la data faptei vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Cetățenie cu rang de subsecretar de stat, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de dare de mită”, indică DNA.

Potrivit comunicatului Direcției Naționale Anticorupție, vicepreședintele Autorității Naționale pentru Cetățenie i-a oferit o sumă de bani unui agent de poliție pentru a scăpa de o amendă contravențională pentru nerespectarea obligației de a avea actul de identitate și permisul asupra sa.

„La data 01 septembrie 2022, în contextul efectuării unui control privind respectarea normelor la regimul circulației pe drumurile publice, inculpatul Stancu Cezar-Costin a fost oprit în trafic de către un echipaj de poliție, ocazie cu care i-ar fi promis agentului constatator că-l va „cinsti” pentru ca acesta să nu-i aplice o amendă contravențională pentru nerespectarea obligației de a avea asupra sa cartea de identitate și permisul de conducere. Promisiunea s-ar fi materializat la scurt timp, inculpatul Stancu Cezar-Costin remițându-i polițistului suma de 200 lei, disimulată în interiorul unei polițe de asigurare auto. În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii”, se arată în comunicatul DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunal București cu propunere de a se menține măsurile asiguratorii dispuse în această cauză.

„Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză. Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, indică comunicat Direcției Naționale Anticorupție. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite