Fost senator PSD de Gorj și primar la Târgu-Jiu, reținut de DNA. Necazul i se trage de la spălarea cu jet a Porții Sărutului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj l-a reținut, luni, pentru 24 de ore, pe fostul lider PSD Gorj Florin Cârciumaru, sub acuzația de mărturie mincinoasă. Dosarul are legătură cu spălarea cu jet a Porții Sărutului.

Florin Cârciumaru a fost primar la Târgu Jiu FOTO Captură video
Florin Cârciumaru a fost primar la Târgu Jiu FOTO Captură video

La momentul săvârșirii faptei, Cârciumaru era primar în Târgu Jiu. Surse neoficiale au confirmat reținerea fostului parlamentar care au spus că acest suferă și de o boală gravă.

Conform gorjonline.ro dosarul, care vizează fapte consumate în 2013, a fost clasat de patru procurori până în prezent, iar unele dintre fapte sunt deja prescrise.

Deocamdată, Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj nu a comunicat nimic în legătură cu acest caz.

În octombrie 2013, politiștii au deschis un dosar penal pentru distrugere în cazul operelor lui Constantin Brâncuși din municipiul Târgu Jiu care, în 2012, au fost spălate cu jet de apă sub presiune, în urma operațiunii Poarta Sărutului îngalbenindu-se.

La acea dată, Poliția a anunțat a fost deschis un dosar penal în care se fac cercetări cu privire la modul în care s-au realizat operațiunile de spălare a operelor lui Brâncuși din Târgu Jiu. Conform sursei citate, cercetările sunt coordonate de un procuror de la Parchetul Judecătoriei Târgu Jiu și vizează infracțiunea de distrugere.

Poarta Sărutului, celebra operă a lui Brâncuși din Târgu Jiu, a fost spălată cu jet de apă și a devenit galbenă, după ce sărurile de fier au ieșit la suprafață, acuză proiectantul lucrărilor de restaurare, Dorin Dănilă, citat la acea dată de Agerpres. 

La mai bine de doi ani de când un angajat a spălat cu un jet de apă Poarta Sărutului din Târgu Jiu, procurorii au clasat dosarul în 2017,  pe motiv că distrugerea nu a fost chiar atât de gravă. Practic, monumentul a fost afectat într-o măsură destul de mică. Automat, şi directoarea Centrului Brâncuşi, cea care a decis ca monumentul să fie spălat, a scăpat de acuzaţii.

  

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite