Nicuşor Dan, declarații la DNA privind sesizarea pe care a depus-o pentru nelegalitatea PUZ Primăverii 1

0
0

Primarul general al Capitalei s-a prezentat, marţi, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru a da o declaraţie referitoare la sesizarea pe care a depus-o cu privire la nelegalitatea PUZ Primăverii 1, relatează Agerpres. 

Nicușor Dan la DNA FOTO Arhivă / Inquam Photos / George Călin
Nicușor Dan la DNA FOTO Arhivă / Inquam Photos / George Călin

Edilul Capitalei a fost marți, 29 noiembrie la sediul DNA, motivul fiind depunerea unei declarații cu privire la sesizarea pe care a făcut-o la începutul lunii, ppotrivit Agerpres

Primarul Capitalei a anunțat la începutul lunii depunerea unei sesizări la DNA, la Inspectoratul de Stat pentru Construcții și la Prefectul Capitelei pentru „nelegalitatea flagrantă a PUZ Primăverii 1”, care prevede construirea pe un teren indicat ca spaţiu verde în PUZ Zone Construite Protejate.

Din hârtii s-a făcut un cadou beneficiarului PUZ-ului de cel puţin 3 milioane euro”, scria primarul Capitalei la începutul lunii pe Facebook.

 Edilul a subliniat că Inspectoratul de Stat în Construcții l-ar putea amenda pentru refuzul emiterii certificatului de urbanism pentru construire.

De asemenea, Nicușor Dan a mai arătat că primarul nu are voie să atace hotărârile Consiliului. 

„Întrebare retorică. Ce credeţi că va face Inspectoratul de Stat în Construcţii? Va constata nelegalitatea PUZ-ului şi va solicita prefectului să îl atace în instanţă? (din păcate, primarul nu are voie să atace hotărârile Consiliului). Sau mă va amenda cu 5.000 lei pentru că nu emit certificatul de urbanism pentru construire?”, scria Nicuşor Dan pe Facebook la acel momen, prezentând situația. 

Plângerea penală a fost depusă la DNA împotriva lui Ştefan Călin Dumitraşcu, fost arhitect-şef al Capitalei, sub acuzaţiile de abuz în serviciu.

Dumitrașcu ar fi eliberat avizul şi raportul de specialitate în baza cărora Consiliul General a aprobat PUZ pentru Primăverii nr. 1.

S-a creat un folos necuvenit proprietarilor de cel puţin 3 milioane de euro, întrucât terenul în suprafaţă de 1.326 de mp a devenit construibil din (practic) neconstruibil, iar valoarea de piaţă a terenurilor construibile în zona menţionată este de cel puţin 2.500 euro/mp", se arată în sesizare.  

Evenimente


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri