DNA cere ridicarea imunităţii lui Florian Bodog, fost ministru PSD al Sănătăţii. Demnitarul, vizat de o anchetă privind angajarea fictivă a unei consiliere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: Facebook
Imagine: Facebook

DNA cere Senatului ridicarea imunităţii pentru senatorul PSD Florian Bodog, fost ministru al Sănătăţii, acuzat de abuz în serviciu, fals intelectual şi fals în înscrisuri, după ce şi-ar fi angajat în mod fictiv o consilieră.

Senatul a respins în septembrie 2019 o primă cerere a DNA, dar procurorii anticorupţie arată că după acel moment au apărut date privind săvârşirea de către Bodog şi a altor infracţiuni, respectiv trei infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, precum şi a unui alt act material care intră în conţinutul constitutiv al infracţiunii de abuz în serviciu.

DNA susţine că Bodog ştia că respectiva consilieră nu venea la serviciu, şi cu toate acestea a semnat foile colective de prezenţă. Mai mult, procurorii susţin că fostul ministru Bodog ar fi falsificat semnăturile consilierei respective pe două contracte individuale de muncă şi pe o declaraţie pe proprie răspundere.

„Concret, în perioada februarie 2017 – ianuarie 2018, demnitarul (care în prezent nu mai ocupă funcţia de ministru), deşi cunoştea că persoana angajată în funcţia de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu şi nu a prestat activităţile la care era obligată prin contractul individual de muncă şi fişa postului, ar fi atestat în mod nereal prezenţa acesteia la locul de muncă prin semnarea foilor colective de prezenţă şi nu a luat măsuri pentru sancţionarea disciplinară. Astfel, consiliera ministrului de la acea dată ar fi obţinut drepturi salariale care nu i se cuveneau în cuantum de 75.656 lei, suma ce ar reprezenta prejudiciu la bugetul ministerului respectiv”, arată DNA.

Potrivit procurorilor, în acelaşi context, în perioada februarie – octombrie 2017, în vederea producerii de consecinţe juridice, fostul ministru ar fi falsificat semnăturile persoanei respective pe două contracte individuale de muncă şi pe o declaraţie pe proprie răspundere.

Cine este consiliera angajată de Florian Bodog

Cea despre care procurorii DNA susţin că a fost angajată fictiv de fostul ministru al Sănătăţii este Olivia Andreea Baciu şi a lucrat ca asistent universitar la Facultatea de Medicină din Oradea, unde a predat Informatică medicală şi biostatistică.

În 2016, când Florian Bodog era decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie Oradea, Baciu a devenit cadru didactic asociat al facultăţii, iar în septembrie 2017, a câştigat un post de şef de lucrări, pentru disciplina „Informatică medicală şi biostatistică”. Conform declaraţiei de avere, Olivia Andreea Baciu are o casă şi un apartament, o maşină Mercedes, bijuterii în valoare 16.000 de euro, iar în conturile bancare are peste 195.000 de lei, 120.000 de euro şi 20.000 de dolari.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite