DNA anchetează cum a cheltuit PSD subvenţiile primite de la stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procurorii verifică în ce mod s-au cheltuit banii de la stat
Procurorii verifică în ce mod s-au cheltuit banii de la stat

DNA cere Autorităţii Electorale Permanente (AEP) documentele privind modul în care PSD a cheltuit banii primiţi de la stat în anii 2017 şi 2018.

Procurorii anticorupţie susţin în solicitarea înaintată AEP că informaţiile respective ar putea constitui mijloace de probă în dosarul privind modul în care PSD a cheltuit subvenţia.

Potrivit unor surse citate de G4Media, procurorii anticorupţie verifică dacă PSD a direcţionat banii din subvenţii către instituţii de presă.

Astfel, DNA a solicitat AEP să trimită documentele care să arate „modul de stabilire şi repartizare a subvenţiilor acordate în cursul anului 2017 Partidul Social Democrat; virarea sumelor de bani acordate în cursul anului 2017 Partidului Social Democrat; rapoartele de control privind modul de utilizare de către Partidul Social Democrat a subvenţiilor la nivelul anilor 2017 şi 2018”.

DNA Ordonanta PSD

Trezorierul partidului este Mircea Draghici, cel care, de altfel, candidează pentru funcţia de preşedinte al AEP.

Potrivit sursei citate, dosarul ar fi pornit de la articolele publicate de Newsweek România despre modul în care Mircea Drăghici ar fi direcţionat sume de bani de la partid către o firmă de media controlată de soţia sa (Georgiana Drăghici) în judeţul Argeş. Trezorierul PSD a respins atunci acuzaţiile şi a cerut publicaţiei să şteargă articolul de pe site.

Aceeaşi publicaţie a scris în octombrie anul trecut despre sumele pe care le-ar fi încasat mai mulţi ziarişti, analişti şi sociologi de la PSD din banii încasaţi de partid la stat drept subvenţie.

Printre cei menţionaţi sunt Doru Buşcu, Vasile Dîncu, Bogdan Chirieac, Marius Pieleanu, Mirel Palada, Răzvan Savaliuc şi Adina Anghelescu-Stancu de la Luju.ro, Liviu Alexa ori Marius Ghilezan.

Mircea Drăghici este cercetat penal într-un dosar deschis de Parchetul General, cu privire la modul în care au fost cheltuiţi banii primiţi de PSD cu titlul de subvenţie de la stat. Existenţa dosarului a fost confirmată de Ministerul Public pentru Newsweek România.

Dosarul a fost deschis după ce jurnaliştii Newsweek România au dezvăluit că Mircea Drăghici şi soţia sa au beneficiat de banii primiţi de PSD de la stat.

Numai din subvenţia de la stat, PSD a încasat peste 83 milioane de lei din 2017 până la finalul anului trecut.

DNA Ordonanta PSD
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite