Dezbatere Historia Live: Pandemie şi Brexit, lumea după alegeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Alegerile din România au schimbat peisajul politic, dar lumea în care trăim nu aşteaptă negocierile pentru un nou guvern la Bucureşti. Ce s-a întâmplat între timp? Uniunea Europeană a ieşit din blocajul legat de fondurile europene.

Polonia şi Ungaria au acceptat un  compromis şi cel mai mare buget din istoria Uniunii Europene intră în linie dreaptă pentru a fi pus în aplicare. Premierul britanic, Boris Johnson şi preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen nu au găsit o soluţie pentru încheierea unui acord privind ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană. Marea Britanie a început vaccinarea în masă, dar europenii le reamintesc britanicilor că vaccinul este realizat de firme europene şi că fără UE nu ar fi existat vacinul.

Care sunt cele mai mari probleme pe care le va avea în faţă noua guvernare de la Bucureşti? Ce va însemna Brexit fără acord? Care vor fi efectele pe termen lung ale pandemiei şi cum va fi remodelată economia europeană prin bugetul de 1800 de miliarde de euro? Discutăm la Dezbaterile Historia cu Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe şi cu profesorul şi analistul Iulian Chifu, într-o emisiune moderată de Ion M.Ioniţă, redactor-şef Historia.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite