Descinderi DNA în Teleorman. Fostul prefect al judeţului, Teodor Niţulescu, vizat de anchetă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul prefect de Teleorman, Teodor Niţulescu FOTO Arhivă
Fostul prefect de Teleorman, Teodor Niţulescu FOTO Arhivă

Procurorii DNA fac mai multe percheziţii în judeţul Teleorman, fostul prefect Teodor Niţulescu fiind suspectat de fapte asimilate celor de corupţie. Percheziţii se fac şi la Spitalul de Pneumoftiziologie Roşiori de Vede, dar şi la trei primării şi mai multe sedii de firme.

Procurorii au descins la 13 adrese, iar patru dintre acestea sunt instituţii publice. Celelalte nouă percheziţii se desfăşoară la domiciliile unor suspecţi, dar şi la sediul unor societăţi comerciale.

Fostul prefect de Teleorman, Teodor Niţulescu, este suspectat de abuz în serviciu, conflict de interese şi efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea îndeplinită.

Procurorii susţin că Teodor Niţulescu, în calitate de prefect al judeţului Teleorman în perioada 2009-2012, a exercitat acţiuni de influenţă ce au vizat obţinerea, de către Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (A.V.P.S.) Vedea (în cadrul căreia NIŢULESCU TEODOR deţinea/deţine calitatea de preşedinte), a dreptului de gestionare a faunei cinegetice din cuprinsul anumitor fonduri cinegetice situate pe raza judeţului Teleorman.

Teodor Niţulescu a exercitat influenţe la nivelul factorilor de conducere ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi Pentru Siguranţa Alimentelor Teleorman în scopul determinării acestora să acţioneze în sensul stopării controalelor, respectiv influenţarea concluziilor de control la societăţile comerciale unde avea interese (SC COMIXT SA Roşiorii de Vede).

Tot Teodor Niţulescu, spun procurorii, ar fi exercitat influenţe asupra conducerii Gărzii Financiare Teleorman în scopul direcţionării de verificări specifice cu privire la operaţiunile comerciale derulate de anumiţi agenţi economici de pe raza judeţului Teleorman, respectiv SC ADYTEX INVESTMENT SRL (pentru a obţine informaţii privind raportul acestei firme cu SC AMT SERVICII INSOLVENŢĂ SPRL Craiova), activitatea de verificare fiind făcută pentru a crea presiuni asupra societăţii în vederea acaparării a 75% din părţile sociale ale acestei firme.

Intenţii de preluare, în perioada octombrie – decembrie 2011, a controlului asupra activelor mobile imobile ale S.C. BERE ŞI MALŢ ROBEMA S.A. Roşiorii de Vede (aflată în procedură de faliment), cu sprijinul numitei VIDU VICTORINA-MARINELA (şef birou juridic din cadrul D.G.F.P. Teleorman) şi al lui SĂFTOIU FLORIN (administratorul S.C. AMT SERVICII INSOLVENŢĂ S.P.R.L. Craiova - lichidator judiciar desemnat).

Teodor Niţulescu ar fi obţinut informaţii confidenţiale de la Iulian Ciorobescu pe 23 martie 2012 (şef al I.P.J. Teleorman) referitoare la faptul că numita Adriana Florea, fost şef serviciu în cadrul Primăriei Alexandria este dată în urmărire generală (pe numele acesteia fiind emis mandat de executare a unei pedepse cu închisoarea), context în care Teodor Niţulescu s-a întâlnit cu Adriana Florea.

Prefect şi om de afaceri în acelaşi timp

În perioada mai 2011 – iunie 2012, pe când ocupa funcţia de prefect, spun procurorii, Teodor Niţulescu ar fi efectuat acte de comerţ incompatibile cu funcţia la firmele VENUS MOB SRL şi COMIXT SA Roşiorii de Vede.

„Cu privire la achiziţiile directe efectuate de Spitalul de Pneumoftiziologie Roşiori de Vede:

Spitalul de Pneumoftiziologie Roşiori de Vede a încheiat un număr de 25 contracte (având ca obiect achiziţii de mobilier, echipament medical, echipament IT şi electrocasnice) în valoare totală de 1.967.438,16 lei inclusiv TVA cu încălcarea legii“, conform procurorilor.

Percheziţii la trei primării şi la locuinţele fostului prefect

Procurorii fac în această dimineaţă percheziţii la Spitalul de Pneumoftiziologie Roşiorii de Vede, domiciliul din Alexandria, dar şi reşedinţa de comuna Stejaru a fostului prefect Teodor Niţulescu. Celelalte percheziţii se desfăşoară la trei primării şi sedii ale unor firme.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite