Deputatul PNL Lucian Ciubotaru, judecat pentru intervenţii la un medic legist în favoarea unui coleg de partid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucian Ciubotaru
Lucian Ciubotaru

Procurorii DNA Bacău l-au trimis în judecată, sub control judiciar pe cauţiune, pe deputatul Lucian Ciubotaru pentru complicitate la trafic de influenţă în legătură cu intervenţii referitoare la un buletin de analiză toxicologică a alcoolemiei, la solicitarea unui coleg de partid.

În acelaşi dosar a mai fost trimis în judecată Marcel Bădără,  medic legist în cadrul Serviciului de Medicină Legală Bacău, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă,


Potrivit DNA, la data de 15 februarie 2016, deputatul Ciubotaru,  la solicitarea unui coleg de partid, ar fi luat legătura cu medicul legist Bădără şi i-a solicitat acestuia să intervină pe lângă angajaţi ai Serviciului de Medicină Legală Bacău pentru ca aceştia să consemneze pe un buletin de analiză toxicologică a alcoolemiei, valori situate sub 0,80 g/l alcool pur în sânge, lucru cu care legistul ar fi fost de acord.

“Buletinul de analize respectiv îl privea pe un prieten al colegului de partid din care făcea parte şi Ciubotaru Lucian. La data de 12/13 februarie 2016, persoana respectivă fusese oprită în trafic de organele de poliţie şi testată cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de 0.52 mg/l alcool pur în aerul expirat”, susţin procurorii DNA.

Pentru a fi emis acel buletin, în condiţiile arătate mai sus, Bădără ar fi pretins suma de 1.000 euro, afirmând că aceasta va fi remisă către doi angajaţi ai Serviciului de Medicină Legală Bacău, primind în aceeaşi zi, prin intermediul inculpatului Ciubotaru Lucian, suma de 4.500 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, cu propunere de a se menţine măsurile preventive dispuse în cauză.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite