UPDATE Zece agenţi de la Brigada Rutieră puşi sub control judiciar pentru fapte de corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii sunt audiaţi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova FOTO Arhivă Adevărul
Poliţiştii sunt audiaţi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova FOTO Arhivă Adevărul

Zece poliţişti de la Serviciul Rutier din Poliţia Prahova au fost ridicaţi şi duşi la audieri, fiind suspectaţi de luare de mită, trafic de influenţă şi abuz în serviciu. Miercuri seară, aceştia au fost puşi sub control judiciar

UPDATE ORA 21.30

Cei 10 poliţişti de la Serviciul Rutier din cadrul IGPR şi IPJ Prahova au fost puşi sub control judiciar de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova. 

Aceştia sunt acuzaţi că ar fi luat mită sume cuprinse între 100 şi 300 de lei de la şoferi care ar comis abateri de la regimul circulaţiei pe DN 1 şi pe Autostrada A3, pentru a nu le da amenzi. 

UPDATE ORA 10.15

Potrivit unui comunicat comun al Direcţiei Generale Anticorupţie şi al Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, în această speţă vor fi puse în aplicare 10 mandate de aducere, în mai multe dosare penale care privesc săvârşirea unor infracţiuni de luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual de către 10 agenţi de poliţie din cadrul IGPR şi IPJ Prahova.

Cei zece poliţişti ar fi luat mită diverse sume de la şoferii care săvârşeau abateri la regimul circulaţiei pe DN 1 şi Autostrada A3. În schimbul banilor, conducătorii auto scăpau de amenzi. 

ORA 09.15

Sursele citate au precizat că agenţii de poliţie rutieră suspectaţi de fapte de corupţie sunt de la Buşteni şi Comarnic. Aceştia urmează să fie audiaţi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.

Ancheta în acest caz a fost făcută după ce agenţii de poliţie rutieră au fost monitorizaţi de Direcţia Generală Anticorupţie.

La începutul lunii februarie, doi agenţi de la postul de Poliţiei Filipeştii de Pădure au fost reţinuţi de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, într-un dosar de abuz în serviciu, luare de mită şi trafic de influenţă, infracţiuni care au avut legătură cu atribuţiile lor de poliţie rutieră.

Aceştia ar fi luat mită, de la bani până la bunuri, pentru a nu sancţiona contravenţional anumiţi şoferi sau pentru a le aplica amenzi mai blânde.

Alţi trei agenţi au fost lăsaţi în libertate.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite