Demiteri în lanţ la vârful Caselor Judeţene de Asigurări de Sănătate. CNAS: „Toţi au fost suspendaţi din funcţie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Ciurchea, în studioul Adevărul Live
Vasile Ciurchea, în studioul Adevărul Live

Toţi şefii caselor judeţene de asigurări de sănătate au fost suspendaţi din funcţie începând de joi, 1 octombrie, după ce Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a modificat indicatorii de performanţă. „O parte dintre aceştia au fost numiţi ca interimar, în timp ce alţii au fost înlocuiţi de oameni pe care îi aveau în subordine”, a declarat Vasile Ciurchea, şeful CNAS.

„Se va organiza un concurs pentru ocuparea funcţiilor. Au fost introduşi indicatori de performanţă noi în contractele de management, ţinând cont de realităţile actuale. În urma introducerii noilor indicatori era obligatorie această suspendare din funcţie. Am dat ordin de suspendare pentru fiecare casă de asigurări din ţară, inclusiv pentru Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti şi pentru Casa Opsnaj  (casa de care aparţin cei din Ministerul de Interne şi cei din Ministerul Apărării - n.red.)”, a adăugat, pentru adevarul.ro Ciurchea.

Potrivit acestuia, „dacă indicatorii de performanţă se modifică cu peste 50% postul poate fi suspendat”.

Şeful CNAS a dat asigurări că posturile vor putea fi ocupate în scurt timp, când se va stabili şi data în care se va susţine concursul de ocupare a postului, la fiecare casă judeţeană în parte. „Nu am putea spune că nu şi-au făcut treaba, dar este nevoie de mai mult şi unii nu mai puteau rămâne pe funcţii”, a conchis Ciurchea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite