Demisie din vârful Autorității pentru Cetățenie. Cezar Stancu este acuzat de DNA pentru dare de mită

0
0

Cezar Stancu, vicepreședintele Autorității Naționale pentru Cetățenie, a demisionat din funcție și a fost suspedat din PSD după ce a fost trimis în judecată de DNA. Acesta este acuzat pentru dare de mită.

Cezar Stancu a fost suspendat din PSD FOTO: Arhivă
Cezar Stancu a fost suspendat din PSD FOTO: Arhivă

„Cezar Stancu demisionează din funcția de subsecretar de stat – vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Cetățenie. De asemenea, este suspendat din PSD, ca urmare a trimiterii sale în judecată într-un dosar instrumentat de DNA. PSD a luat act de aceste decizii și transmite, cu consecvență, același mesaj. Legea trebuie aplicată, fiecare răspunde pentru faptele comise”, se arată într-o precizare de presă a PSD.

Potrivit unui comunicat al DNA, Stancu Cezar Constantin, vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Cetățeni cu rang de subsecretar de stat, a fost trimis în judecată de DNA pentru comiterea infracțiunii de dare de mită.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Stancu Cezar-Constantin, la data faptei vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Cetățenie cu rang de subsecretar de stat, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de dare de mită”, indică DNA.

DNA arată că vicepreședintele Autorității Naționale pentru Cetățenie i-a oferit o sumă de bani unui agent de poliție pentru a scăpa de o amendă contravențională pentru nerespectarea obligației de a avea actul de identitate și permisul asupra sa.

„La data 01 septembrie 2022, în contextul efectuării unui control privind respectarea normelor la regimul circulației pe drumurile publice, inculpatul Stancu Cezar-Costin a fost oprit în trafic de către un echipaj de poliție, ocazie cu care i-ar fi promis agentului constatator că-l va „cinsti” pentru ca acesta să nu-i aplice o amendă contravențională pentru nerespectarea obligației de a avea asupra sa cartea de identitate și permisul de conducere. Promisiunea s-ar fi materializat la scurt timp, inculpatul Stancu Cezar-Costin remițându-i polițistului suma de 200 lei, disimulată în interiorul unei polițe de asigurare auto. În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii”, se arată în comunicatul DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunal București cu propunere de a se menține măsurile asiguratorii dispuse în această cauză.

Evenimente


Ultimele știri
Cele mai citite