Curtea de Apel Bucureşti reia judecata în dosarul lui Sorin Oprescu, în ziua în care trebuia să se pronunţe definitiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Curtea de Apel va relua judecata în dosarul fostului primar al Capitalei, Sorin Oprescu, decizie luată joi, adică ziua în care ar fi trebuit să se pronunţe definitiv asupra acuzaţiilor de luare de mită, constituire a unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu care i se aduc fostului edil. Motivul este că magistraţii vor discute încadrarea juridică a faptelor din dosar.

„În temeiul art. 395, alin.1, Cod de procedură penală, în complet de divergenţă, repune cauza pe rol, pentru a pune în discuţie, din oficiu, în temeiul art. 386, alin.1, Cod de procedură penală, schimbarea încadrării juridice a unora dintre faptele penale reţinute prin rechizitoriu, astfel cum a fost îndreptat prin Ordonanţa din data de 1.II.2016 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie, din Dosarul nr.181/P/2015: 1.

 Cu privire la fiecare dintre apelanţii-intimaţi-inculpaţi Sorin-Mircea Oprescu, Bogdan-Cornel Popa, Cristian Stanca, Mircea-Octavian Constantinescu şi Romeo Albu, din infracţiunea de constituire de grup infracţional organizat, prevăzută de art.367, Cod penal, în infracţiunea de constituire de grup infracţional organizat, în variantă agravată(...). Acordă termen la data de 7 ianuarie 2022,” se arată în minuta deciziei.

Judecătorii ar fi trebuit să dea joi un verdict final în dosarul în care Oprescu a fost condamnat în urmă cu mai bine de doi ani (mai 2019), în primă instanţă, de Tribunalul Bucureşti, la 5 ani şi 4 luni închisoare cu executare.

Sentinţa în dosar ar fi trebuit dată în luna aprilie 2021, însă judecătorii din complet nu au ajuns la un acord, astfel încât a fost cooptat un al treilea judecător, iar dezbaterile în proces au fost reluate de la zero. Nici de această dată nu au căzut de acord. 

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite