Cum i-au prins oamenii legii pe membrii grupării Clanul Caran. Caracatița grupării infracționale care s-a extins până pe litoral și Rovinari

0
Publicat:

Membrii unuia dintre cele mai de temut clanuri care activau pe teritoriul României, Caran, care se ocupa de la pornografie infantilă la trafic de droguri, a fost destructurat de oamenii legii.

La data de 23 noiembrie 2023, polițiștii Direcției de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, au pus în aplicare 84 de mandate de percheziție domiciliară, în București și județele Ilfov, Dolj, Gorj, Timiș și Brăila.

Dosarul are mai multe capete de acuzare: infracțiuni de constituirea unui grup infracțional organizat, camătă, șantaj, tentativă de omor, tulburarea ordinii și liniștii publice, proxenetism, spălarea banilor, dare și luare de mită, trafic de influență, organizarea ilegală a jocurilor de noroc, înșelăciune, fals în declarații, fals intelectual, uz de fals, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și rele tratamente aplicate minorului, declară comisar-șef de poliție Cristian Gheorghe,  director adjunct la Direcția de Investigații Criminale din cadrul IGPR.

Persoane aduse la audiere la DIICOT FOTO Inquam Photos George Calin
Persoane aduse la audiere la DIICOT FOTO Inquam Photos George Calin

Capii rețelei infracționale, trei frați

Conform anchetelor, începând cu luna septembrie 2020 și  până în prezent, trei frați, în calitate de lideri decizionali, ar fi inițiat și constituit un grup infracțional bazat atât pe relații de rudenie, cât și prin afiliere sau alianțe (naș-fin, cumnați), specializat în comiterea de infracțiuni contra persoanei și contra patrimoniului, în scopul impunerii în mediul infracțional al „renumelui” grupării infracționale (în detrimentul  altor grupări infracționale), extinderii zonelor de influență, atât în București, cât și la nivelul întregii țări, precum și pentru extinderea activității infracționale în străinătate, prin  sprijinirea unor grupări specializate în infracțiuni informatice.

Iarna acționau în Capitală, vara pe litoral

Cei trei frați au atras mai mulți membri (persoane cu un fizic impunător și comportament violent), pentru a-i însoți zilnic, atât pentru preîntâmpinarea escaladării unor conflicte cu  grupări  rivale, cât și în vederea unei expuneri cât mai puternice  sub aspect numeric a membrilor grupului infracțional în zonele care prezentau interes pentru impunerea influenței (centrul și nordul Capitalei,  stațiunea Mamaia Nord în sezonul estival).

Rovinari, locul unde se spălau banii

La gruparea infracțională a aderat o altă grupare specializată în comiterea de infracțiuni informatice pe teritoriul S.U.A., având ca scop transportul sumelor de bani ilicite pe teritoriul României.

Astfel, în perioada decembrie 2020 – noiembrie 2021, în municipiul Rovinari, trei persoane au constituit un grup infracțional organizat, în vederea săvârșirii infracțiunii de spălare a banilor, în care au atras  mai mulți membri, aceștia având roluri stabilite de liderii grupului în funcție de abilitățile demonstrate ale fiecăruia (intelectuale ori în  conducerea autoturismelor), scopul fiind acela de a transporta sume foarte mari de bani de pe teritoriul Țărilor de Jos pe teritoriul României.

Arsenal descoperit d eanchetatori la membrii clanului Caran
Arsenal descoperit d eanchetatori la membrii clanului Caran

Liderul ar fi perceput comision din suma de bani transportată, iar ceilalți membri ar fi fost remunerați pentru fiecare transport efectuat, aceștia cunoscând faptul că banii provin din săvârșirea unor infracțiuni informatice tip skimming de către membrii grupului infracțional organizat care acționa pe teritoriul SUA. Prejudiciul cauzat în perioada mai-octombrie 2021 este de 1.756.284 de USD . 

Masaj erotic într-un club din inima Bucureștiului

Totodată, s-a reținut că, în perioada februarie - aprilie 2021, mai multe persoane ar fi constituit un grup infracțional organizat, specializat în comiterea infracțiunii de trafic de persoane, iar, în vederea atingerii scopului propus, membrii acestuia ar fi recrutat și adăpostit mai multe femei, profitând de starea  de vădită  vulnerabilitate a acestora (situația financiară precară,  minori în întreținere,  asigurarea mijloacelor materiale de subzistență pentru întreaga familie),  în scopul exploatării, prin obligarea la practicarea prostituției și alte forme de exploatare sexuală (practicarea de dansuri tip streptease) în incinta unui club aflat în sectorul 1 al municipiului  București.

Aceștia le-ar fi impus persoanelor de sex feminin să întrețină atmosfera cu clienții clubului (prin dansuri, inclusiv nud),  obținând sume importante în urma consumației.

Întrucât nu erau remunerate pentru activitatea desfășurată de către administratorii în fapt ai clubului, ar fi fost constrânse să întrețină raporturi și acte sexuale, precum și  masaj erotic în camerele special amenajate și puse la dispoziție de către suspecți.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite