Companiile americane, pregătite să vină la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambasada României la Washington a găzduit marţi o reuniune la care au participat reprezentanţi ai companiilor membre ale Consiliului de Afaceri Americano-Român (AMRO), în vederea pregătirii misiunii economice AMRO ce se va desfăşura la Bucureşti, în perioada 29-30 martie 2017, se arată într-un comunicat al misiunii diplomatice române în Statele Unite.

La reuniune au participat Dale Tasharski, asistent pentru Europa în cadrul Departamentului american al Comerţului, precum şi reprezentanţi ai companiilor Amerocap, Cargill, Boeing, Lockheed Martin, Medtronic, Mega Company, MetLife, Oshkosh Defense, Parsons, Pfizer şi Smithfield, transmite Ambasada României la Washington.

În cadrul discuţiilor a fost reiterată importanţa relaţiei economice bilaterale, atât din punctul de vedere al interacţionării dintre cele două guverne, cât şi din punctul de vedere al mediului de afaceri american.

Ambasadorul României în Statele Unite, George Cristian Maior, a mulţumit companiilor americane pentru activitatea din România şi le-a încurajat să analizeze oportunităţile oferite de ţara noastră, în special în domenii precum apărarea şi energia. Diplomatul român şi-a exprimat convingerea că noua administraţie de la Washington va privi România ca pe un partener solid, atât în plan politic şi de securitate, cât şi în domeniul economic.

Reprezentanţii companiilor americane au reliefat faptul că relaţia politică bilaterală foarte apropiată dintre România şi Statele Unite constituie un avantaj major pentru dezvoltarea în continuare a relaţiilor economice. Ei au apreciat evoluţia pozitivă a mediului economic din România, precum şi buna colaborare cu autorităţile române, dă asigurări Ambasada României la Washington.

La rândul său, Dale Tasharski a precizat că noua echipă din cadrul Departamentului Comerţului doreşte sa sprijine companiile americane, arătând că România reprezintă un partener de încredere pentru Statele Unite, motiv pentru care va lucra îndeaproape pentru aprofundarea relaţiilor comerciale dintre cele două ţări.

În marja reuniunii, reprezentanţii Departamentului Comerţului au prezentat conceptul evenimentului „Trade Winds“, ce va fi organizat in luna octombrie în România. „Trade Winds“ este un eveniment anual al Departamentului Comerţului, organizat împreună cu state partenere care prezintă un profil economic şi de afaceri atractiv pentru companiile americane. El se constituie într-o misiune economică de amploare, cu caracter regional, la care sunt aşteptate să participe peste 150 de companii americane din toate domeniile de activitate: industrie, servicii, capital, informează Ambasada României în Statele Unite.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite