Codruţ Marta a ieşit prin Vama Giugiu, la fel ca Mihail Boldea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul şef de cabinet al lui directorului ANAF Sorin Blejnar, Codruţ Marta, a ieşit din România prin Vama Giurgiu, potrivit Evenimentul Zilei.

Surse din Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră au declarat pentru Adevărul că nu au date despre ieşirea lui Marta din ţară pentru că normele europene nu mai permit păstrarea de date de acest fel.

La jumătatea lunii martie, prin același loc a ieșit și fostul deputat Mihail Boldea, cercetat de procurorii anticorupție pentru mai multe înșelăciuni cu terenuri în Galați. La fel ca Boldea, Marta a ieşit din ţară, fără să îşi ia telefoanele mobile. Le-a lăsat pe bancheta maşinii sale.

Numele lui Codruţ Marta a fost vehiculat în cadrul anchetei referitoare la Peter Attila Racz, deferit justiţiei în decembrie 2011, alături de alte 15 persoane, pentru o fraudă de aproximativ 20 de milioane de euro, prin comercializare de motorină tip Euro 5 fără plata accizelor către firme care deţin staţii de distribuţie carburanţi din judeţele Sibiu, Botoşani şi Brăila.

În acest caz, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, în calitate de reprezentant legal al statului, s-a constituti parte civilă cu suma de 87.386.308,61 lei (echivalentul a peste 20 de milioane de euro), reprezentând accize, TVA şi impozit pe profit. În vederea recuperării acestei pagube, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra staţiei de prelucrare a reziduurilor petroliere aparţinând SC Texas Grup Oyl ,SRL precum şi asupra părţilor sociale ale acestei societăţi comerciale.

Revenim cu amănunte.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite