Cine este jurnalistul Cătălin Striblea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Striblea este realizator al emisiunii "Ultima ora", difuzată pe RTV FOTO Facebook
Cătălin Striblea este realizator al emisiunii "Ultima ora", difuzată pe RTV FOTO Facebook

Cariera jurnalistului Cătălin Striblea, realizatorul emisiunii "Ultima oră", difuzată pe RTV, a început acum 20 de ani, la Radio Unison din Capitală. Ascensiunea acestuia în prima linie a jurnalismului românesc nu a fost deloc uşoară.

Cătălin Striblea s-a îndrăgostit de meseria de jurnalist la Vaslui, oraşul său natal, pe vremea când era licean, la un radio local. Apoi a plecat la Iaşi, pentru facultate, unde şi-a continuat pasiunea: jurnalismul. Aici, a început ca reporter şi a ajuns să fie chiar realizator de emisiuni. De-a lungul timpului, el însuşi a recunoscut că ceea ce făcea la Iaşi nu-i displăcea, însă mirajul şi promisiunile Capitalei l-au atras mai mult.

„Am intrat în radio şi tv pe la 15-16 ani. Şi am urmat un traseu clasic:  cumpărat bere, adus ţigări, cărat stativul de la cameră, făcut teren în  zeci de sate şi locuri uitate, comentat fotbal la matineu, bătut culoare  de Parlament şi palate, rupt de frig şi de foame după fundu’ unor  nesimţiţi întâmplaţi în fruntea ţării, umflat ego-ul în faţa camerei, găsit linişte în faţa microfonului, întors pentru succes la televizor“, se descrie Cătălin Striblea.

Ajuns în Capitală, s-a angajat la Realitatea TV, iar mai apoi la BBC. Cea mai dragă perioadă i-a fost cea petrecută la Radio.

Cu timpul, a devenit un reporter apreciat şi a avut şansa să călătorească şi să transmită din jungla amazoniană, din Brazilia.

După o perioada de timp petrecută la postul de televiziune, a hotărât că e mai bine să rişte şi a plecat în Londra, dar uşile i-au fost închise destul de repede, scrie vedeteblog.com.

S-a întors în ţară şi şi-a regăsit liniştea la Realitatea TV. Nu şi-a mai schimbat locul de muncă decât atunci când Realitate s-a împărţit în două, iar Cătălin Striblea a ales să continue cu patronul Sebastian Ghiţă, la RTV, refuzându-l pe Elan Schwartzenberger. A adus, astfel, emisiunea “Ultima oră” la cote de audienţă mari în doar jumătate de an.

Cătălin Striblea are 35 de ani şi este căsătorit, din 2002, cu Alina Togaru şi au împreună un băiat de aproximativ patru ani. Soţia jurnalistului este consilier juridic.

Printre hobby-urile acestuia se numără muzica veche şi filmele, iar meseria de jurnalist o practică de aproximativ 20 de ani.

Jurnalistul a suferit un atac cerebral, joi dimineaţă, fiind transportat la Spitalul Bagdasar - Arseni, din Capitală, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale pe creier.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite