Cinci români suspectaţi de jefuirea unei bijuterii la Paris, puşi sub acuzare. Prejudiciul creat, peste un milion de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbaţii ar fi furat bijuterii dintr-un magazin de lux din Paris
Bărbaţii ar fi furat bijuterii dintr-un magazin de lux din Paris

Cei cinci români suspectaţi că ar fi participat la comiterea unui jaf la un magazin de bijuterii de lux din Paris au fost puşi sub acuzare pentru „jaf armat în bandă organizată şi asociere de răufăcători în vederea comiterii unei infracţiuni”, relatează postul de televiziune BFMTV, în pagina electronică.

Cei cinci bărbaţi fac parte dintr-un grup de aproximativ zece persoane care ar fi participat la jaf. Aceştia au fost arestaţi preventiv, miercuri.

Suspecţii ar fi pătruns, vineri, în magazinul de bijuterii specializat în vânzarea de ceasuri de lux, şi ar fi început să spargă vitrinele. Unii dintre hoţi au reuşit să fugă, în ciuda faptului că zona era ultrasecurizată, fiind situată în apropierea Ministerului Justiţiei. 

Valoarea jafului a fost estimată la 1,1 milioane de euro de către autorităţi.

Hoţii sunt suspectaţi că aparţin unei bande specializate în astfel de spargeri, care are la activ mai multe atacuri în Europa, cu acelaşi mod de operare.

„Jaful secolului“, executat tot de români

Nu este însă singurul jaf cu rezonanţă internaţională de care românii sunt bănuiţi de implicare. În noaptea de 15-16 octombrie 2012, şapte tablouri ale unor pictori celebri au fost sustrase de patru hoţi români din Muzeul Kunsthal din Olanda.

Ulterior, capodoperele a fost aduse  în România, ascunse în trei perne, şi se presupune că ar fi fost arse într-o sobă din localitatea tulceană Carcaliu.

Cazul furtului dintr-un muzeu de maximă siguranţă a căpătat rapid rezonanţe internaţionale, primind eticheta de „Jaful secolului“.


Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Românii au comis-o din nou: jaf de un milion de euro la Paris. Hoţii au fugit cu 20 de ceasuri de lux

Cincisprezece bărbaţi, români şi moldoveni, sunt suspectaţi că au comis un jaf la un magazin de bijuterii şi ceasuri de lux din Paris, valoarea daunei fiind de aproximativ un milion de euro, după cum relatează presa franceză. Potrivit sursei citate, fuga hoţilor după jaf ar fi fost surprinsă pe camerele de luat vederi.

UPDATE Jaful din Rotterdam. Instanţa decide miercuri dacă dosarul va fi retrimis la Parchet. Suspecţii vor să fie judecaţi în Olanda

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 3 vor decide miercuri dacă dosarul în care este judecat furtul tablourilor din Muzeul Kunsthal din Rotterdam se va întoarce la Parchet sau va rămâne în instanţă. În faţa judecătorilor au fost aduşi marţi toţi inculpaţii. Avocatul Cătălin Dancu susţine că cinci dintre tablourile furate au ajuns, după arestarea lui Radu Dogaru, la o persoană „trimisă” de acesta, a cărui identitate nu este cunoscută.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite